Darters Marsdijkhal 1 doen goede zaken in broedertwist

Assen – De darters van Marsdijkhal 1 hebben dinsdagavond hele goede zaken gedaan in de  eredivisie. Tegen de clubgenoten van Marsdijkhal 4 werd met 8-1 gewonnen.

Voor beide teams is het duel van groot belang. Waar team 1 bovenaan de ranglijst staat en strijdt voor het kampioenschap, kan team 4 de punten goed gebruiken in hun strijd tegen degradatie.

In de openingswedstrijd is die spanning goed te merken. Peter Marissen heeft het moeilijk tegen Michel van der Heide, maar zorgt wel voor de voorsprong voor team 1. Die wordt een wedstrijd later uitgebreid dankzij een overwinning van Frank Andringa. Vervolgens brengt Erik Menger van team 4 de spanning terug. De afsluitende singlepartij is echter een prooi voor Bennie Lunshof, waardoor Marsdijkhal 1 met een ruime voorsprong aan de koppels kan beginnen.

In de koppelwedstrijden laat het duo Frank Andringa / Bennie Lunshof er geen gras over groeien. Zowel hun eerste als tweede wedstrijd winnen zij met 3-0. Tussendoor zijn Yannick van de Reijen en Peter Marissen ook niet te stoppen. Met twee ruime zeges wordt een 7-1 voorsprong genomen.

De afsluitende teamgame zorgt niet voor verrassingen. Marsdijkhal 1 is vanaf de eerste pijl erop gebrand om een zo’n ruim mogelijk zege te behalen. Dat lukt: 8-1.

Dankzij de zege behoudt Marsdijkhal 1 de koppositie in de eredivisie.

Reacties

Redactie MoiAssen

Create AccountLog In Your Account