Record aantal kinderen doen mee aan Cool Moves Volleybal toernooi voor basisscholen en primeur Smashbal voor jongens!

Assen -De volleybalvereniging Sudosa-Desto organiseert op 18 en 25 januari a.s. haar jaarlijkse Cool Moves Volleybaltoernooi voor het basisonderwijs. Voor het eerst in sporthal Olympus, de nieuwe thuisbasis van volleybalvereniging Sudosa-Desto. Welk kind wil niet de berg Olympus beklimmen? Dromen van de Olympische Spelen………Velen hebben de mooie beelden van het Nationaal Dames Volleybal team en de bronzen plak van onze Beach volleyballers in Rio nog op het netvlies.

Inmiddels is het Cool Moves Volleybal volledig geïntegreerd binnen het bewegingsonderwijs in Assen. Menig vakleerkracht is positief en dat is voor Sudosa-Desto stimulerend om door te gaan op de ingeslagen weg. Uiteraard is door ontwikkelen essentieel want stilstaan is achteruit gang. Het smashbal wordt vanaf 2017 toegevoegd en dat is een spelletje alleen voor jongens. Meisjes vinden het ook erg leuk alleen wij kiezen bewust voor jongens om het leukste van volleybal, het smashen, extra aandacht te geven. In Nederland en ook in Assen volleyballen nog steeds meer meisjes dan jongens. Met smashbal probeert Sudosa-Desto jongens te enthousiasmeren om ook te (Beach)volleyballen.

Diverse jongens bij Sudosa-Desto combineren voetbal of andere sporten met volleybal en dat is een goede ontwikkeling om de jongens zo allround mogelijk op te leiden…van een allround sporter/atleet naar een specifieke sporter aldus Marlies van Gelderen, een van de hoofdtrainers van Sudosa-Desto. Sommige jongens voetballen op de zaterdagochtend en spelen hun volleybalwedstrijd op de zaterdagmiddag. Een prima combinatie!
De organisatie van de toernooien is in handen van vele vrijwilligers van Sudosa-Desto.

De begeleiding van de wedstrijden op het CMV/Smashbal toernooi is in handen van de eerste jaars studenten van het Drenthe College. Dit past ook goed in het beleid van VaartwelzijnAssenbeweegt! wat de samenwerking tussen onderwijs en verenigingen wil versterken. Dankzij het Dr. Nassau College en het Gomarus College kan het toernooi op deze wijze plaatsvinden. Succes door samenspel is immers wat Sudosa betekendJ

De belangstelling voor het scholentoernooi is groot. In sporthal Olympus kunnen nu meer kinderen meedoen. Maar liefst 612 kinderen doen mee. De groepen 7 en 8 zijn zeer sterk vertegenwoordigd, 396 kinderen, en de groepen 5 en 6 doen mee met 216 kinderen.

Sudosa-Desto wil haar motto graag houden dat alle kinderen, of ze nu winnen of verliezen, bijna evenveel wedstrijden spelen.

Sudosa-Desto heeft bewust gekozen voor het Cool Moves Volleybal. Bij het CMV ligt het accent sterk op het bewegen, gooien en vangen. Afhankelijk van het niveau worden volleybaltechnieken geïntegreerd. Op dit toernooi wordt de opslag en het onderhandsspelen toegepast en bij Smashbal natuurlijk het smashen.

Beide toernooien worden gespeeld in sporthal Olympus, groep 7 en 8 op 18 januari en groep 5 en 6 op 25 januari. Op beide dagen wordt er gespeeld tussen 14.00 en ca. 17.30 uur.

Voor informatie kunt u contact opnemen met Rita Buikema tel. 06-51175983

of via de mail: administratie@sudosa-desto.nl

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

HOOGLANDER ART EXPO en DE RODE SPREEUW starten het nieuwe creatieve seizoen

Reacties uitgeschakeld voor HOOGLANDER ART EXPO en DE RODE SPREEUW starten het nieuwe creatieve seizoen

Beginnerstraining bij Loopgroep Kloosterveen

Reacties uitgeschakeld voor Beginnerstraining bij Loopgroep Kloosterveen

Militairen van defensie stoppen man die wc’s wil slopen met vorkheftruck

Reacties uitgeschakeld voor Militairen van defensie stoppen man die wc’s wil slopen met vorkheftruck

eekalfje doodgebeten door honden

Reacties uitgeschakeld voor eekalfje doodgebeten door honden

Cursus Politiek Actief Gemeente Assen

Reacties uitgeschakeld voor Cursus Politiek Actief Gemeente Assen

Brandweer en Mobiel Medisch Team assisteren bij medisch noodgeval in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Brandweer en Mobiel Medisch Team assisteren bij medisch noodgeval in Assen

Hulp bij geldzaken nodig? De gemeente Assen helpt

Reacties uitgeschakeld voor Hulp bij geldzaken nodig? De gemeente Assen helpt

ure, indrukwekkende en snelle bolides op het Vredestein super car sunday in Assen

Reacties uitgeschakeld voor ure, indrukwekkende en snelle bolides op het Vredestein super car sunday in Assen

Create AccountLog In Your Account