Assen – Bibliotheek Assen en Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk zijn per 1 januari bestuurlijk en operationeel gefuseerd. Vandaag presenteerden Hanneke Bruggeman, directeur Bibliotheek Assen, en Hilko Folkeringa, directeur Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk, de nieuwe organisatie. Vanaf nu opereert de nieuwe organisatie onder één nieuwe naam en logo: DNK. De fusie brengt, naast meer operationele en efficiency-voordelen, kansen met zich mee voor een nog groter publieksbereik. Dit doet DNK door in te zetten op een marktgerichte benadering en cross-over programmering.

Vrijdag 6 januari presenteerden de beide DNK directeuren Hanneke Bruggeman en Hilko Folkeringa de nieuwe organisatie en de nieuwe corporate identity van DNK. De nieuwe organisatie zet in op een nog steviger resultaat van haar diensten. DNK wil de impact en de betekenis zo groot mogelijk laten zijn door sterke product-marktcombinaties te ontwikkelen. Dit doen we ook door uitwisseling van disciplines te realiseren.

Financiën De fusie beoogt meer resultaat op het gebied van de bibliotheek, bioscoop, theater en zakelijke diensten met eenzelfde inzet van middelen. Met subsidiegever gemeente Assen zijn meerjarenafspraken gemaakt over de gewenste resultaten. De fusie wordt budgetneutraal geïmplementeerd en de begroting voor de komende jaren voldoet ruimschoots aan de resultaatafspraken met de gemeente.

Naamgeving Dankzij de fusie bestaat DNK uit een palet aan diensten voor een breed publiek op het gebied van podiumkunsten, educatie en informatie, literatuur, film, horeca en zakelijke diensten. DNK is hiermee dé partner voor ontwikkeling en de plek voor informatie, ontspanning, zelfreflectie, ontmoeting en vermaak. Om de nieuwe organisatie te duiden en de oorspronkelijke organisaties te ontzuilen is er gekozen voor een nieuwe naam: DNK. Deze naam is hét begrip voor de aandachtsgebieden en publieksactiviteiten van DNK. De gefuseerde DNK brengt haar diensten met één uitstraling in de vorm van een nieuwe corporate identity. Het logo, de huisstijl en huisstijlelementen zijn een visualisatie van waar DNK voor staat en

wat zij te bieden heeft. Het gebouw waarin de organisatie is gehuisvest, blijft De Nieuwe Kolk heten.

DNK in cijfers 2016 Aantal medewerkers: 73 fte vaste medewerkers Aantal bezoekers Bibliotheek: 225.000 Aantal bezoekers Bioscoop: 165.000 Aantal bezoekers Theater: 60.000 Aantal bezoekers

Zakelijke dienstverlening: 36.000 Aantal bezoekers Educatieve theateractiviteiten: 15.00

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Auto op de kop in sloot N33 ter hoogte van Gieten

Reacties uitgeschakeld voor Auto op de kop in sloot N33 ter hoogte van Gieten

Auto knalt tegen boom in Buinerveen

Reacties uitgeschakeld voor Auto knalt tegen boom in Buinerveen

Politie verricht twee arrestaties bij aantreffen van drugslab in Eerste Exloërmond

Reacties uitgeschakeld voor Politie verricht twee arrestaties bij aantreffen van drugslab in Eerste Exloërmond

Schaakweek in Assen, ook voor beginners

Reacties uitgeschakeld voor Schaakweek in Assen, ook voor beginners

Motorrijder onderuit aan de Kanaalweg in Smilde

Reacties uitgeschakeld voor Motorrijder onderuit aan de Kanaalweg in Smilde

Man en vrouw aangehouden na bedreiging met wapen

Reacties uitgeschakeld voor Man en vrouw aangehouden na bedreiging met wapen

Politiemacht op de been in Assen door Rotterdamse hooligans

Reacties uitgeschakeld voor Politiemacht op de been in Assen door Rotterdamse hooligans

ONK Hengelo 2016

Reacties uitgeschakeld voor ONK Hengelo 2016

KAPSALON EN SCHOONHEIDSSALON BUNDELEN KRACHTEN AAN DE VAART NZ

Reacties uitgeschakeld voor KAPSALON EN SCHOONHEIDSSALON BUNDELEN KRACHTEN AAN DE VAART NZ

Create AccountLog In Your Account