Nieuwe dienstregeling QBUZZ in Groningen en Drenthe

Drenthe – Vanaf 11 december geldt voor Groningen en Drenthe een nieuwe dienstregeling voor het busvervoer. Waar nodig en mogelijk is extra capaciteit ingezet op lijnen waar meer mensen gebruik willen maken van de bus. Ook zijn op enkele trajecten de routes en tijden aangepast om voorzieningen, zoals scholen beter bereikbaar te maken en aansluitingen op de trein te verbeteren.

Uitbreiding Q-link Het Q-linknetwerk breidt uit met lijn 6, Q-link paars, van P+R-Haren via Hoofdstation, centrum en UMCG naar Ten Boer, Appingedam en Delfzijl. Eerder was dit lijn 140. De laatste jaren is het aantal reizigers hier met bijna 50 procent gegroeid. Nu het een Q-linklijn wordt, rijden er langere bussen, met meer zitplaatsen. In de bussen is airco en WiFi aanwezig, zodat de reis comfortabel is. De verwachting is dat op deze lijn het komende jaar een verdere groei van het aantal reizigers te zien zal zijn, vooral forensen.

Qliners De Qliners trekken door de jaren heen ook steeds meer reizigers. Eén van de populaire Qliners is lijn 309 van Assen naar Groningen. Deze gaat nu ook op zaterdag en zondag overdag rijden. Ook de Qliner tussen Emmen en Groningen gaat vaker rijden vanwege de toenemende vraag.

Meer bussen vanaf P+R Ook de P+R-terreinen in en rond de stad Groningen nemen in populariteit toe. De start van de ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen zal daar ook aan bij gaan dragen. Vanaf P+R Haren/A28 gaan vanaf 11 december twee extra buslijnen rijden. De eerste via het Martini Ziekenhuis naar de Gasunie, de tweede naar Zernike. Deze lijnen zijn vooral interessant voor forensen.

Oost-Groningen en Veenkoloniën In de dienstregeling in Oost-Groningen en de Veenkoloniën verandert ook één en ander. De bereikbaarheid van het gebied blijft hetzelfde, maar het lijnenaanbod wordt meer gestroomlijnd. Dat betekent meer doorgaande bussen, snellere reistijden, bijvoorbeeld van Ter Apel via Gieten naar Groningen en meer reismogelijkheden. Sommige bussen krijgen een ander nummer of gaan op andere tijdstippen rijden.

Overzicht wijzigingen Een overzicht van de wijzigingen in de dienstregeling en de tarieven is beschikbaar op qbuzz.nl/gd.

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Voetganger zwaargewond na aanrijding in Smilde

Reacties uitgeschakeld voor Voetganger zwaargewond na aanrijding in Smilde

Code rood: Weeralarm tot 15.00 uur

Reacties uitgeschakeld voor Code rood: Weeralarm tot 15.00 uur

Schaakweek in Assen, ook voor beginners

Reacties uitgeschakeld voor Schaakweek in Assen, ook voor beginners

Boom dreigt op woning te vallen aan de Obrechtlaan in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Boom dreigt op woning te vallen aan de Obrechtlaan in Assen

Afvalwagens gaan vanmorgen niet de weg op in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Afvalwagens gaan vanmorgen niet de weg op in Assen

Hennepkwekerij in woning Peelo Assen

Reacties uitgeschakeld voor Hennepkwekerij in woning Peelo Assen

Auto in een sloot aan de Maria Montessoriweg in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Auto in een sloot aan de Maria Montessoriweg in Assen

Ontmoet schrijfster Tosca Menten (Dummie de Mummie)

Reacties uitgeschakeld voor Ontmoet schrijfster Tosca Menten (Dummie de Mummie)

Tabak-Lectuurshop in de wijk Peelo van Jan Datthijn uitgeroepen tot ‘Winkel van NIX’

Reacties uitgeschakeld voor Tabak-Lectuurshop in de wijk Peelo van Jan Datthijn uitgeroepen tot ‘Winkel van NIX’

Create AccountLog In Your Account