Drent leent minder dan gemiddeld voor auto

Drenthe – Nederlanders lenen vaker geld voor een auto. Er wordt daarentegen wel gemiddeld voor een lager bedrag geleend voor een auto. In Drenthe leent men gemiddeld het op een na laagste bedrag (€7.826). Dit blijkt uit onderzoek van Geldshop, de grootste onafhankelijke bemiddelaar in consumptief krediet in Nederland. Hiervoor werd de data van duizenden aanvragen uit 2015 en 2016 gebruikt.

In de eerste 9 maanden van 2016 leenden Nederlanders gemiddeld €1.547 minder dan vorig jaar. Toen leenden Nederlanders gemiddeld zo’n €11.049 voor de aanschaf van een nieuwe auto. Wel valt op dat men dit jaar een stuk vaker een lening aanvraagt voor een auto, dit percentage is gestegen met ruim 13 procent.

 

Mannen vragen vaakst lening aan

Opvallend feit is dat de stijging in het aantal aanvragen vrijwel volledig uit mannelijke hoek komt. Het aantal mannelijke aanvragen is dit jaar met maar liefst 18 procent gestegen. Dit is in tegenstelling tot vrouwen, waar juist een daling van 5 procent is waargenomen bij het aantal aanvragen. Mannen vragen daarnaast gemiddeld ook een hoger bedrag aan.

In Zeeland is dit verschil het duidelijkst merkbaar: Zeeuwse mannen willen zelfs het hoogste bedrag (€11.227) van alle provincies lenen voor een auto. Zeeuwse vrouwen willen echter juist het laagste bedrag lenen: gemiddeld €4.530. Gemiddeld lenen Zeeuwen €9.939 voor een auto. In Drenthe is het verschil tussen mannen en vrouwen €2.920.

Flevolanders lenen het vaakst geld voor een auto

Flevoland is de absolute koploper qua aanvragen per inwoner, men wil hier 69% vaker dan gemiddeld een autolening afsluiten. Daarbovenop wil men in Flevoland ook nog eens het hoogste bedrag lenen van alle provincies: €10.295. In Groningen wil men gemiddeld het laagste bedrag (€7.434) lenen voor een auto. Drenthe staat met een bedrag van €7.826 op de een na laatste plaats qua hoogte van het leenbedrag. Ook wil men in Drenthe minder vaak (-6%) dan gemiddeld lenen voor een auto.

Het gehele onderzoek is terug te lezen op https://www.geldshop.nl/duidelijk-over-lenen/actueel/nederlander-leent-vaker-maar-minder-voor-auto

Reacties

Redactie MoiAssen

Create AccountLog In Your Account