Meeste nachtelijke inbraken tussen drie en vier uur

Assen – In de regio’s Oost-Nederland en Noord-Nederland wordt naar verhouding het vaakst bij bedrijfspanden ingebroken. Het percentage bedrijfsinbraken ligt er ruim 22% hoger dan in Rotterdam, waar de meeste inbraken in woningen plaatsvinden.

Dit blijkt uit een analyse van SmartAlarm.nl op basis van politiecijfers.

Uit de cijfers blijkt ook dat er 71 keer per nacht melding wordt gemaakt van een woning- of bedrijfsinbraak. De piek van nachtelijke inbraken ligt tussen 3:00 en 4:00 uur.

Bijna 22% van alle nachtelijke inbraakmeldingen komt tussen drie en vier uur ‘s nachts bij de politie binnen. Tussen 5:00 en 6:00 uur is het juist het rustigst. Naast tijdgebonden verschillen kwamen ook andere opvallende feiten naar boven.

Meeste inbraakmeldingen op zaterdagen in december

Op zaterdagen komen de meeste inbraakmeldingen binnen bij de politie. Woensdag is daarentegen aanzienlijk rustiger. Op woensdag wordt er namelijk 13% minder vaak melding gedaan van inbraak dan op zaterdag.

Met gemiddeld 22.000 meldingen is december de drukste maand voor inbrekers. Ook andere donkere maanden zijn populair, want januari en november staan respectievelijk op de tweede en derde plek. Tijdens de wintermaanden gaan inbrekers eerder op pad dan in de zomer. In de maanden juni en september wordt het minst vaak melding gedaan van inbraak.

Inbraak in bedrijfspanden

Woninginbraken vinden naar verhouding het meest plaats in de politieregio Rotterdam. Ruim 87% procent van alle inbraakmeldingen in Rotterdam betreft een woninginbraak.

In de regio’s Oost-Nederland en Noord-Nederland wordt naar verhouding het vaakst bij bedrijfspanden ingebroken. Het percentage bedrijfsinbraak meldingen ligt in het noorden en oosten van het land ruim 22% hoger dan in Rotterdam.

Opmerkelijke trends

In de politieregio’s Oost-Nederland en Midden-Nederland is sinds 2013 de sterkste dalende trend zichtbaar in het totale aantal inbraakmeldingen. In Limburg is er daarentegen sprake van een lichte stijging in het aantal jaarlijkse meldingen sinds 2013. Deze stijging komt vooral door een toename in het aantal woninginbraken in de zuidelijke provincie.

 

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Assenaar aangehouden na poging inbraak

Reacties uitgeschakeld voor Assenaar aangehouden na poging inbraak

Zeer grote heidebrand bij Wateren

Reacties uitgeschakeld voor Zeer grote heidebrand bij Wateren

Vijf verdachten aangehouden voor woningoverval

Reacties uitgeschakeld voor Vijf verdachten aangehouden voor woningoverval

Reptiel gevonden in de wijk Peelo in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Reptiel gevonden in de wijk Peelo in Assen

Personenauto door brand verwoest in de wijk Assen-Oost

Reacties uitgeschakeld voor Personenauto door brand verwoest in de wijk Assen-Oost

Kappen elf bomen Dennenweg

Reacties uitgeschakeld voor Kappen elf bomen Dennenweg

DDZ en JCCA organiseren gratis masterclass aftersales

Reacties uitgeschakeld voor DDZ en JCCA organiseren gratis masterclass aftersales

Create AccountLog In Your Account