Geef je mening en krijg een boek cadeau! NEDERLAND LEEST OVER DEMOCRATIE IN BIBLIOTHEEK ASSEN

Assen – Nederland Leest staat dit jaar in het teken van democratie. De Bibliotheek, als centrum van ontmoeting en debat, daagt haar leden gedurende de maand november uit om niet alleen te lezen, maar ook te debatteren over dit onderwerp. Dit kan tijdens programma’s als de Derde Dinsdag, Kolkende Taal en Nieuws op Tafel die deze maand in het teken van democratie staan.

Democratie is een actueel thema in november, de maand waarin de Amerikaanse presidentsverkiezingen het nieuws beheersen. De Bibliotheek legt deze maand onze democratie langs de meetlat. Is de democratie bestand tegen de huidige problemen en uitdagingen? Biedt zij de beste garantie voor vrijheid? En hoe zit het met de rechten, maar ook de plichten van de burger?

De Derde Dinsdag van 15 november heeft democratie als onderwerp. Niemand minder dan Femke Halsema geeft deze avond een boeiende kijk achter de schermen van de politieke werkelijkheid, memoreert bijzondere anekdotes en weet haar publiek van minuut tot minuut te boeien met haar ervaringen tijdens een bijzondere politieke loopbaan in roerige tijden. Ook tijdens het talkshowprogramma Kolkende Taal wordt er aandacht besteed aan dit thema. Onder andere Dominique van de Heyde en Annet de Jong  zijn hierbij te gast. Ze schrijven samen politieke thrillers onder het pseudoniem Anna Levander en zijn de auteurs van het geschenkboek Morten. Journalist Max Westerman, bekend als Amerika correspondent voor RTL-nieuws, schuift tevens aan.  Donderdagavond 17 november vindt tot slot de tweede editie van het actuele nieuwe programma ‘Nieuws op Tafel’ plaats. Tijdens dit programma worden de achtergronden van het nieuws uit de regio onderzocht, besproken, bezongen en van commentaar voorzien. Tickets voor de drie programma’s zijn te reserveren via bibliotheekassen.nl.

Geef je mening en krijg een boek cadeau!
Geef je mening op 7 verschillende stellingen over democratie op bibliotheekassen.nl en haal in de bibliotheek je favoriete Nederland Leest boek! Er is keuze uit maar liefst drie boeken: Heer van de Vliegen (Lord of the Flies) van William Golding, Liefde en schaduw van Isabelle Allende en Morten van Anna Levander. Wees er wel snel bij, want op is op!

 

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Culturele zondagmiddag in de Duif: Deze keer komt het Drents Mandolineorkest ‘De Minstreels’ voor ons optreden.

Reacties uitgeschakeld voor Culturele zondagmiddag in de Duif: Deze keer komt het Drents Mandolineorkest ‘De Minstreels’ voor ons optreden.

VERMIST: Manou Dries uit Assen

Reacties uitgeschakeld voor VERMIST: Manou Dries uit Assen

Voorlopig sluiting Stedelijk Museum Coevorden wegens coronavirus

Reacties uitgeschakeld voor Voorlopig sluiting Stedelijk Museum Coevorden wegens coronavirus

Inbrekers slaan toe bij Specsavers aan de Oudestraat Assen

Reacties uitgeschakeld voor Inbrekers slaan toe bij Specsavers aan de Oudestraat Assen

Brommerrijder raakt gewond na aanrijding met auto in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Brommerrijder raakt gewond na aanrijding met auto in Assen

Scooter gestolen in de wijk Marsdijk in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Scooter gestolen in de wijk Marsdijk in Assen

Robin Hood in het Asser Bos

Reacties uitgeschakeld voor Robin Hood in het Asser Bos

Create AccountLog In Your Account