Signeersessie van de boek Groeten uit Assen door Erik van Echten

Assen – Erik van Echten signeert zaterdag 5 november 2016 zijn boek Groeten uit Assen bij Van der Velde Boeken aan de Gedempte Singel 11 in Assen.

Wie het Assen van honderd jaar geleden naast het Assen van nu legt, ziet naast enorme verschillen ook veel gelijkenissen. Er zijn wat singels gedempt, maar de Vaart ligt er nog steeds. De statige panden aan de Brink staan er nog, maar theater De Nieuwe Kolk is onherkenbaar veranderd. Aan Vaart ZZ 1 lijkt niets verandert. Zelfs de naam niet. En toch, de banketbakkerij is nu een makelaarskantoor.

Uit de enorme hoeveelheid beeld selecteerde Erik van Echten een honderdtal foto’s van ongeveer een eeuw oud en maakte op precies dezelfde plek een nieuwe foto. Op een dubbele pagina ziet u zo in één oogopslag wat er veranderd is in al die jaren. Wat voor de één vooruitgang is, is voor de ander een bron van nostalgie. Door het grote formaat zorgt Groeten uit Assen voor urenlang kijkplezier.

Succesvolle reeks

Groeten uit Assen is het vierde boek in de succesvolle reeks waarin eerder Groeten uit Groningen, Groeten uit Leeuwarden en Groeten uit Amsterdam verscheen. De reeks onder supervisie van Robert Mulder kan op een warm onthaal rekenen.

Groeten uit Assen is tot stand gekomen in samenwerking met het Drents Archief en de Asser Historische Vereniging. Het boek wordt gemaakt in coproductie met uitgeverij Koninklijke Van Gorcum (al tweehonderd jaar gevestigd in Assen).

Erik van Echten

Erik van Echten is fotograaf. Hij werkte eerder mee aan de fotoboeken over Groningen en Leeuwarden. Met Groeten uit Assen treedt hij in de voetsporen van zijn vader Frits van Echten die eind vorige eeuw Assen – vroeger en nu heeft gemaakt.

De signeersessie is gratis toegankelijk en vindt plaats van 14.00 tot 16.00 uur aan de Gedempte Singel 11 in Assen (voorheen Boekhandel Iwema).

kleineuil.nl

Reacties

Redactie MoiAssen

Create AccountLog In Your Account