Marcel Möring presenteert ‘Eden’ bij Warenhuis Vanderveen Assen

Assen – Op koopzondag 30 oktober presenteert schrijver Marcel Möring zijn nieuwste roman ‘Eden’ bij Kunstplaza Schurer op de hoogste etage van Warenhuis Vanderveen te Assen. Hij zal dit doen in de vorm van een lunchvoordracht.

In 2006 schokte Marcel Möring veel Assenaren door hun stad symbool te laten staan voor hel op aarde in zijn meesterwerk ‘Dis’. In 2011 vervolgde Möring het verhaal in de roman ‘Louteringsberg’, de plaats waar zondaars gelouterd kunnen worden door te boeten. En nu, weer vijf jaar later, voert Möring de lezer naar het derde rijk van het hiernamaals, het paradijselijke ‘Eden’. Zondagmiddag 30 oktober 2016 zal Marcel Möring zijn roman presenteren daar waar alles om draait: Assen.

Uitgever De Bezige Bij: ‘In Eden worden twee grote verhalen verteld. Het verhaal van een naamloos kind dat opgroeit in een woud dat zo groot en uitgestrekt is dat hij geen weet heeft van de wereld daarachter. De lezer is er getuige van hoe hij op een dag op de vlucht slaat voor een daad die hij niet heeft begaan. En dan: in een psychiatrische inrichting pleegt een patiënt zelfmoord. Een andere patiënt, voor dood aangetroffen in het stadsbos, weet niet meer wie hij is. En er is de raadselachtige Stephanie, met wie ogenschijnlijk niets mis is. Psychiater Mendel Adenauer ziet zijn instituut als de plek waar het wrakhout van onze samenleving achterblijft en vraagt zich af of zijn opvatting dat de mens en de wereld kunnen worden geheeld, wel klopt. In deze avontuurlijke roman toont Marcel Möring zich de grootse moralist en krachtige verhalenverteller die hij boven alles is.’

Opgeven voor de lunchvoordracht op zondag 30 oktober van 13.30 tot 15.00 uur kan door te mailen naar kadetjecultuur@vanderveen.nl. De kosten zijn € 14,50 p.p. inclusief lunch en voordracht. Het boek is alvast te reserveren bij boekenafdeling Bruna op de begane grond van Warenhuis Vanderveen.

 

Reacties

Redactie MoiAssen

Create AccountLog In Your Account