Ruim 140 leerkrachten volgen Masterclasses in de Kinderboekenweek

Assen- Woensdagmiddag 14 september verzamelden ruim 140 leerkrachten van verschillende basisscholen in Assen zich om zich te laten inspireren voor de Kinderboekenweek 2016.  Zij volgden masterclasses in theater, dans, muziek en beeldend en maakten op die manier kennis met het thema van de Kinderboekenweek 2016: Voor altijd jong! Oma’s en opa’s. De masterclasses zijn een initiatief van Bibliotheek Assen en werden verzorgd door specialisten van het ICO Centrum voor Kunst & Cultuur en Jeugdtheatergezelschap Garage TDI.

Dit jaar werden de Masterclasses in de Kinderboekenweek alweer voor de vierde keer georganiseerd. De bibliotheek Assen, het ICO en Garage TDI sloegen voor dit project de handen ineen en ontwikkelden op basis van acht door de bibliotheek geselecteerde boeken interessant lesmateriaal voor het basisonderwijs in Assen. Leerkrachten stonden tijdens de masterclasses in de schoenen van hun leerlingen en konden zo ervaren hoe zij het lesmateriaal op een inspirerende wijze in hun klas kunnen behandelen.

Van 5 tot en met 16 oktober 2016 viert het hele land de Kinderboekenweek. Ook in Assen is er gedurende deze week een uitgebreid aanbod aan lessen en activiteiten gericht op het bevorderen van lezen. Een groot deel van de activiteiten die de betrokken partijen aanbiedt, wordt uitgevoerd op scholen in het basisonderwijs. Het ICO, de bibliotheek en Garage TDI wensen de kinderen en de leerkrachten ontzettend veel plezier toe tijdens de Kinderboekenweek 2016.

 

Reacties

Redactie MoiAssen

Create AccountLog In Your Account