Kadetje Cultuur over de Drentsche Aa De schoonheid van de Drentsche Aa, vroege visie of toch toeval?

Assen – Op zaterdag 3 september geeft voormalig provinciaal planoloog Bernhard Hanskamp een lunchlezing over natuur en cultuur in de Drentsche Aa: Drentsche Aa, vroege visie of toch toeval? Het Kadetje Cultuur zal plaatsvinden bij Kunstplaza Schurer op de hoogste etage van Warenhuis Vanderveen te Assen en is de eerste van een drieluik.

Hanskamp neemt de toehoorder mee in de ontwikkeling en geschiedenis van het hele stroomgebied Drentsche Aa over een periode van 100 jaar, vanaf (voor) 1916 tot (voorbij) 2016. Een gebied dat 30.000 hectare beslaat, van boven Grolloo tot onder Groningen en dat sterk beïnvloed is door mensen, maar ook door toevalsfactoren.

Deze lunchvoordracht is de eerste in een reeks. Het tweede Kadetje Cultuur ‘Bewogen Ruimte’ gaat over heel Drenthe in de periode van 1942 tot 1970 en zal plaatsvinden op zaterdag 8 oktober. De afsluitende voordracht is op zaterdag 10 december en gaat over heel Drenthe in de periode 1970 tot 2010. Daarbij worden voor het eerst enkele unieke kaartbeelden van Drenthe gepresenteerd.

Bernhard Hanskamp heeft een opleiding in de landbouw, cultuurtechniek, natuurbeheer, landinrichting en planologie aan Larenstein. Vanaf 1975 tot 2015 was hij 40 jaar werkzaam voor het provinciaal bestuur van Drenthe. Hij publiceert regelmatig over de historische en ruimtelijke ontwikkeling van Drenthe.

Opgeven voor het Kadetje Cultuur kan door te mailen naar kadetjecultuur@vanderveen.nl. De kosten zijn € 14,50 p.p. inclusief lunch en voordracht van 12.00 tot 13.45 uur.

Reacties

Redactie MoiAssen

Create AccountLog In Your Account