Quartermile Dragraces The Main Event en All American Cars op Airfield Drachten, powered by Oliehandel.nl

Assen -In het weekend van 22 tot en met 24 juli vindt er weer een editie plaats van de bekende Quartermile Pro Dragraces op het vliegveld in Drachten. Dit “Main Event” wordt aangevuld met de 1e editie van All American Cars.

De Quartermile Pro Dragraces vinden over een afstand van 402 meter (een kwart mijl) plaats met 2 voertuigen naast elkaar. Hier gaat het erom wie deze afstand het snelst af kan leggen. Men kan hier zowel met motoren als hele bijzondere auto’s snelheden bereiken tot 250-300 km p/uur.

U kunt hier kennis maken met tal van professionele race teams uit heel Europa die de dragrace sport op serieus niveau uitvoeren en vaak alle landen van Europa afreizen om op een goede baan te kunnen racen. Dit weekend kunt u race teams verwachten uit onder meer Engeland, Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Belgie en uiteraard Nederland. Er wordt door verschillende klassen deelgenomen met auto’s en motoren. De klassen variëren van junior dragbike’s en cars, straat legale auto’s en motoren, tot auto’s en motoren die je normaal gesproken alleen op TV ziet met dikke slicks, wheelie bars etc.

Zo keren onder andere de junior dragbikes uit de UK terug naar Drachten. Nadat zij in juli voor de 1e keer in de geschiedenis de oversteek hebben gemaakt om op Nederlandse bodem te gaan racen, rijden ze opnieuw op de dragstrip in Drachten.

Daarnaast zullen er een aantal deelnemers aanwezig zijn welke eerder dit seizoen op de grote Europese dragrace evenementen hun snelle tijden hebben laten zien. Te denken valt aan het team Race Antz uit Duitsland met hun hele snelle Chevrolet Belair die de ¼ mile af kan leggen in 7.4 sec met een eindsnelheid van 298 km p/u!

Tevens zullen er wederom een aantal super twin topgas motor rijders aanwezig zijn die deze laatste kans van het jaar aangrijpen om nog een paar runs te kunnen maken met hun snelle machines.

Naast deze diverse pro classes zullen er ook een aantal zeer snelle en spectaculaire streetlegal auto en motor racers te zien zijn in welke tijdens dit evenement de ESLA serie zullen rijden. Ook hier zijn deelnemers ingeschreven uit zowel binnen -als buitenland. Een van de deelnemers is Thomas Kirndörfer met zijn snelle VW golf uit Duitsland.

Kortom een gekleurd scala aan racers en teams welke naast het racen graag bereid zijn hun auto’s en motoren van dichtbij aan de bezoekers te laten zien, foto’s te laten maken en hun ervaringen te delen. Een laatste dragrace evenement op Nederlandse bodem welk u niet mag missen!

Naast drie dagen motorisch geweld op de dragstrip is het ook drie dagen genieten van All American Cars als side event. Daar staan de volgende programma onderdelen op het programma.

Dragrace Showdown

De deelnemers aan de Pro Dragraces zijn op enkele uitzonderingen na eigenaren van auto’s en motoren van Amerikaanse makelij. Op deze zondag zijn een aantal demoblokken op de dragstrip vrijgemaakt voor zogenaamde amateur rijders. Eigenaren van muscle cars die enkele runs willen maken.

Show & Shine Contest

Ook in 2016 kun je getuige zijn van de strijd om de mooiste getunede auto tijdens de Autoglym Show & Shine Contest. Er zijn prijzen te winnen in verschillende categorieën en de eretitel “Best of Show”.

Bedrijvenstraat

Ook dit jaar zal je diverse performance-, tuning- en stylingspecialisten bij elkaar verzameld zien. De bedrijvenstraat is daarom ‘the place to be’ voor de laatste trends, interessante aanbiedingen en zeker ook voor waardevol advies van de specialisten.

Praktische informatie

Voor bezitters van Amerikaanse auto’s en trucks zijn er speciale toegangsprijzen. Met je eigen American ride heeft men gratis toegang voor de auto en ook voor de bestuurder. Dit kan via internet worden aangevraagd, zolang er ruimte beschikbaar is op de showpaddocks. De showpaddocks zijn alleen toegankelijk voor auto’s en niet voor motoren.

Openingstijden

Zaterdag van 09.00 – 01.00 uur

Zondag van 09.00 – 18.00 uur Tickets

Het evenement start elke dag om 09.00 uur en eindigt om 22.00 uur op vrijdag en zaterdag en op zondag om 18.00. Dagtickets kosten €20,- per persoon. In de voorverkoop heeft men een korting van €5,- en betaalt men slechts €15,-.

Er zijn ook weekendtickets verkrijgbaar, deze kosten in de voorverkoop € 35,- en ter plaatse € 40,-.

Kinderen tot 6 jaar hebben gratis toegang. Kinderen van 6 tot en met 14 jaar betalen €5,- en parkeren kost €5,-.

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Noordelijke golfbanen organiseren samen grootste ééndaagse golftoernooi van (Noord) Nederland

Reacties uitgeschakeld voor Noordelijke golfbanen organiseren samen grootste ééndaagse golftoernooi van (Noord) Nederland

Glaskunstenaar Marjan Witte exposeert bij Trainhuis Assen

Reacties uitgeschakeld voor Glaskunstenaar Marjan Witte exposeert bij Trainhuis Assen

Boom valt op auto in de wijk Assen-Oost

Reacties uitgeschakeld voor Boom valt op auto in de wijk Assen-Oost

De regen houdt het Truckstar Festival 2016 niet tegen(updat video)

Reacties uitgeschakeld voor De regen houdt het Truckstar Festival 2016 niet tegen(updat video)

Politie pakt man uit Oss op na inbraak in de wijk Peelo Assen

Reacties uitgeschakeld voor Politie pakt man uit Oss op na inbraak in de wijk Peelo Assen

Film Festival Weekend bij DNK

Reacties uitgeschakeld voor Film Festival Weekend bij DNK

BIBLIOTHEEK ASSEN BESTAAT HONDERD JAAR

Reacties uitgeschakeld voor BIBLIOTHEEK ASSEN BESTAAT HONDERD JAAR

Voertuig te water Havenkade Assen blijkt loos alarm te zijn

Reacties uitgeschakeld voor Voertuig te water Havenkade Assen blijkt loos alarm te zijn

Huishoudelijk afval ophaalfrequentie wordt veranderd door Gemeente Assen

Reacties uitgeschakeld voor Huishoudelijk afval ophaalfrequentie wordt veranderd door Gemeente Assen

Create AccountLog In Your Account