Vaart Welzijn op shirt FC Assen

Assen – Voor het komende voetbal seizoen heeft FC Assen een nieuwe hoofdsponsor. Opvallend is dat de sponsor er voor heeft gekozen zichzelf niet zichtbaar te presenteren op kleding en andere uitingen. Daarvoor in de plaats is de keuze gemaakt een maatschappelijke organisatie de mogelijkheid te bieden zichzelf meer te presenteren, zonder dat daar financiële of andere prestaties tegenover staan. De keuze van de sponsor voor een maatschappelijke organisatie is Vaart Welzijn uit Assen geworden. Deze organisatie zal komend seizoen zichtbaar zijn op de kleding van het eerste elftal van FC Assen. De sponsor heeft gekozen voor Vaart Welzijn vanwege een aantal redenen: Het is een Asser gerelateerde organisatie die gericht is op de toekomst en actief is in het welbevinden en gezonde leefstijl van burgers, zonder daar zelf een financieel belang bij te hebben.

Vaart Welzijn

Vaart Welzijn is sinds een jaar de nieuwe welzijnsorganisatie in Assen, hierdoor waait er een frisse wind door het sociaal en maatschappelijk werk in de gemeente Assen. Vaart Welzijn is er voor alle burgers in en om Assen die vragen of ideeën hebben over wonen, welzijn, zorg, leefstijl, opgroeien en actief meedoen in de samenleving. Hierbij gaan de werkers uit van de talenten en krachten van de mensen zelf en bekijken ze hoe zij hen hierin kunnen ondersteunen. Dus niet zorgen voor, maar zorgen met. Vanuit Vaart Welzijn wordt er gewerkt met sociale teams, in Assen genaamd buurtteams. In elke wijk zijn buurtteams van Vaart Welzijn actief. De buurtteams bestaan uit mensen met diverse functies, deskundigheid en achtergronden. Daardoor kunnen ze met uiteenlopende initiatieven en problemen uit de voeten. De teams zijn slagvaardig omdat de lijnen kort zijn.

 

Bekendmaking

Dinsdag avond 12 juli zal tijdens de wedstrijd tussen FC Assen en jong FC Groningen om 19.30 uur het officiële teken moment zijn van het sponsor contract. Zondag 28 augustus zal de nieuwe kleding met opdruk van Vaart Welzijn gepresenteerd worden tijdens de jaarlijkse open dag van FC Assen. Beide evenementen zullen plaatsvinden bij sportpark de Hoogspanning, De Hoogspanningsweg 6, 9408 CZ Assen. Iedereen is van harte welkom bij deze evenementen aanwezig te zijn.

Voorbeeld uit de praktijk

Elders in de wereld komt het vaker voor. De naam ‘UNICEF’ is bijna niet meer weg te denken van het voetbaltenue van FC Barcelona. De wereldberoemde voetbalclub heeft voor 2006 nog nooit shirtreclame gehad en met dit geweldige gebaar heeft de club sindsdien haar traditie verbroken. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, betaalt UNICEF niet voor deze reclame. Sterker nog: FC Barcelona doneert 1,5 miljoen euro per jaar aan UNICEF! Tegenwoordig staat Qatar Airways als hoofdsponsor op de voorkant van de voetbalshirts en UNICEF op de achterkant, onder het rugnummer.

 

 

Reacties

Redactie MoiAssen

Create AccountLog In Your Account