Expositie Into Nature in Galerie Kunstplaza-DSG bij Vanderveen

Assen – Vrijdag 1 juli opent de expositie ‘Into Nature’ in Galerie Kunstplaza-DSG op de 2e etage van Warenhuis Vanderveen te Assen. De expositie haakt aan op de kunstexpeditie ‘Into Nature’ door het Drentse Landschap deze zomer.

Sinds het Drents SchildersGenootschap meer dan 60 jaar geleden werd opgericht, is de natuur altijd een van de belangrijkste inspiratiebronnen voor de leden geweest, en dan speciaal het landschap en de flora en fauna van Drenthe. Toen bekend werd dat deze zomer de manifestatie ‘Into Nature’ zou plaatsvinden, lag het dan ook voor de hand dat het DSG daarbij zou aanhaken.

Tien schilders, een tekenaar en een keramist hebben zich laten inspireren door het thema van deze manifestatie: ‘de relatie tussen mens en natuur’, ieder daarbij op zijn of haar eigen manier. Sommigen hebben getracht om de specifieke sfeer van het Drentse landschap, dat op vele plaatsen gelukkig nog idyllisch en onbedorven is gebleven, over te brengen; andere hebben juist geprobeerd om de, soms problematische, verhouding tussen de moderne mens en de natuur in zijn directe omgeving op een pregnante wijze uit te beelden.

Bij elkaar geven de tentoongestelde kunstwerken een gevarieerd beeld van de manier waarop hedendaagse kunstenaars tegen dit thema aankijken en daarmee tevens van de uiteenlopende stilistische artistieke uitgangspunten die binnen de vereniging bestaan.

Deelnemende kunstenaars: Ralph Douglas, Lydeke von Dülmen Krumpelmann, Annemarie de Groot, Alfred Hafkenscheid, Herman Kolker, Arend Kuiper, Mark Lisser, Jan van Loon, Hilda Snoeijer, Ben Snijders, Ronald Soeliman en Geert de Weerd.

De expositie is te bezichtigen van vrijdag 1 juli t/m zaterdag 20 augustus 2016. Openingstijden: maandag 12-18 uur; dinsdag t/m donderdag 9.30 t/m 18 uur, vrijdag 9.30 t/m 21 uur, zaterdag 9.30 t/m 17 uur.

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Zwaargewonde na botsing Auto-Auto in Bovensmilde

Reacties uitgeschakeld voor Zwaargewonde na botsing Auto-Auto in Bovensmilde

Twee bestuurders raken gewond op de Beilerstraat/Europaweg-Zuid in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Twee bestuurders raken gewond op de Beilerstraat/Europaweg-Zuid in Assen

VIDEO: Brand in tuinhuisje aan Salland in Assen

Reacties uitgeschakeld voor VIDEO: Brand in tuinhuisje aan Salland in Assen

Dagbesteding als creatief centrum

Reacties uitgeschakeld voor Dagbesteding als creatief centrum

Lezing Genezing langs geestelijke weg – de sleutel voor de gezondheid van morgen?

Reacties uitgeschakeld voor Lezing Genezing langs geestelijke weg – de sleutel voor de gezondheid van morgen?

Volleybalstad Assen!

Reacties uitgeschakeld voor Volleybalstad Assen!

Gecertificeerde Stiefplan-Coach bij Verloskundig Centrum Assen e.o

Reacties uitgeschakeld voor Gecertificeerde Stiefplan-Coach bij Verloskundig Centrum Assen e.o

Create AccountLog In Your Account