Zaterdagavond en -nacht TT Festival 2016 gezellig en druk

Assen – De zaterdagavond en -nacht was gezellig druk. Voor de politie verliep de avond en nacht nagenoeg probleemloos. De laatste dag van het TT Festival waren er volgens de gemeente en de organisatie 70.000 mensen op de been. Het was druk in de Asser binnenstad, maar nergens gaf de doorstroming van het publiek problemen. Er zijn zes personen aangehouden. De aanhoudingen werden verricht voor wapenbezit, mishandeling, bedreiging en belediging van politieagenten.

Aanhoudingen

Rond middernacht werd een 33-jarige man uit Zuidwolde (DR) aangehouden. Agenten in burger zagen de man op de camping aan de Witterhaar met een taser in zijn handen. De taser werd in beslag genomen. Zaterdagavond werd een 22-jarige man uit Tolbert aangehouden omdat hij agenten bedreigde en beledigde. Een 23-jarige zonder vaste woon- en of verblijfplaats bedreigde een beveiliger op de Brinkstraat. Hij werd aangehouden. In de Vijverhof werd een 54-jarige Assenaar aangehouden omdat hij even daarvoor op de rotonde bij de Rolderstraat richting het Abel Tasmanplein een verkeersregelaar schopte omdat hij niet zo snel kon doorlopen als hij wilde. Agenten hebben de verdachte aangehouden. Een 20-jarige jongeman uit Heinkenszand werd aangehouden omdat hij agenten op de Brink in hun werk belemmerde. Een beveiliger zag op het Koopmansplein een 27-jarige inwoonster van Hoogeveen met een mes en drugs rondlopen. Agenten spraken de vrouw aan en in haar tas werd pepperspray, een mes en een kleine hoeveelheid drugs gevonden. De 27-jarige werd aangehouden.

Verkeerscontroles

Rond de TT controleert de politie iedere dag. Het verkeer zorgde zaterdag niet voor problemen. Er werd gecontroleerd op meerdere locaties. Automobilisten kregen een bekeuring voor het rijden zonder gordel (1x), snelheid (7x), rijden zonder rijbewijs (1x), geen verzekering (3x), rijden onder invloed (5x), rijden met geschorst kenteken (4x), geen APK (1x), ongeldig rijbewijs (2x), onnodig mistlicht voeren (1x), onnodig links rijden (1X), niet tonen rijbewijs (2x) en het negeren van het rode verkeerslicht (3x). Er werden 163 blaastesten genomen. De videosurveillanceauto’s controleerden ook. Er werden bekeuringen uitgedeeld voor bumperkleven (4x), keren op de autoweg (3x), onleesbare kentekenplaat van de motor (4x), inhalen over doorgetrokken streep (1x) en rechts inhalen (2x). Drie automobilisten reden te hard waarvan twee hun rijbewijs moesten inleveren. Ook de belastingdienst nam deel aan controles. Er werden 21 auto’s in beslag genomen en er werd in het totaal 25.598 euro geïnd

Motordiefstallen, zakkenrollerij, diefstal uit tent

Bij een hotel aan de Expositielaan in Groningen werd afgelopen nacht de motor van een Zweedse hotelgast gestolen. De eigenaar deed aangifte. Dit was tot zover bekend de eerste motordiefstal deze TT. Vier mensen deden aangifte van zakkenrollerij, in alle gevallen ging het om mobiele telefoons. Er kwamen geen meldingen binnen van diefstal uit tenten.

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

38ste Truckstar Festival 2018: De grote uittocht!

Reacties uitgeschakeld voor 38ste Truckstar Festival 2018: De grote uittocht!

Man gewond bij overval op Koopmansplein in het centrum van Assen, dader voortvluchtig (Update)

Reacties uitgeschakeld voor Man gewond bij overval op Koopmansplein in het centrum van Assen, dader voortvluchtig (Update)

Zoektocht naar scooterrijder in het water neemt bizarre wending

Reacties uitgeschakeld voor Zoektocht naar scooterrijder in het water neemt bizarre wending

Feest bij Intertoys Vanderveen

Reacties uitgeschakeld voor Feest bij Intertoys Vanderveen

Battle of the Nations sluit raceseizoen 2015 af

Reacties uitgeschakeld voor Battle of the Nations sluit raceseizoen 2015 af

Man voor koperdiefstal aangehouden

Reacties uitgeschakeld voor Man voor koperdiefstal aangehouden

Open Dagen Terra Assen VO en MBO: Kennismaken met jouw nieuwe school!

Reacties uitgeschakeld voor Open Dagen Terra Assen VO en MBO: Kennismaken met jouw nieuwe school!

Create AccountLog In Your Account