Actium start weer met slopen & bouwen in wijk Assen-Oost

Assen – Terwijl de eerste nieuwe huizen van woningcorporatie Actium in de straten rondom de Pelikaanstraat in de wijk Assen-Oost al zijn opgeleverd en worden bewoond, start deze maand de sloop van nog eens 28 woningen aan de Pelikaanstraat zelf.

Ze gaan plaats maken voor nieuwe huurhuizen. Het streven is om in het najaar van 2016 te starten met de bouw. “We gaan hier rijenwoningen terugbouwen in het betaalbare segment. Dat betekent dat ze onder de huurtoeslaggrens voor gezinnen zullen blijven”, vertelt Arjan Bruining, teammanager Projecten van Actium. Hij verwacht dat de huizen in het najaar van 2017 zullen worden opgeleverd.

De afgelopen maanden zijn de Laatste bewoners grotendeels verhuisd naar een andere huurwoning van Actium in Assen. De woningcorporatie bezit ruim 8000 huizen in Assen. Met name in de wijken rond het centrum van Assen staan nog relatief veel oudere woningen. Arjan Bruining: “De komende tijd investeren we daarom veel in het vernieuwen van de woningen, maar we gaan ook huizen bouwen om onze voorraad uit te breiden. Zo kunnen we aan de toenemende vraag naar betaalbare woningen voldoen.”

Om de behoefte in Assen te inventariseren heeft Actium in samenwerking met de gemeente Assen een woningmarktonderzoek uitgevoerd. Per locatie bekijkt de woningcorporatie hoe het beste invulling kan worden gegeven aan die behoefte. Arjan Bruining: “We anticiperen daarbij ook op demografische ontwikkelingen zoals minder personen per huishouden en vergrijzing. Maar eveneens op de vraag vanuit de markt. Daarom gaan we in de toekomst bijvoorbeeld meer kleinere en betaalbare woningen bouwen.”

Actium gaat in 2017 en 2018 ook in de wijk Noorderpark de woningvoorraad vernieuwen. Daarvoor zullen 136 huizen worden gesloopt. Het is nog niet duidelijk wat hiervoor terugkomt.

Foto’s © MoiAssen

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

DTM naar Assen maar zonder publiek

Reacties uitgeschakeld voor DTM naar Assen maar zonder publiek

Bike Festival aan de recreatiegebied Baggelhuizerplas in Assen(Update Foto’s)

Reacties uitgeschakeld voor Bike Festival aan de recreatiegebied Baggelhuizerplas in Assen(Update Foto’s)

Tweedehands boekenverkoop bij DNK

Reacties uitgeschakeld voor Tweedehands boekenverkoop bij DNK

Afsluiten ondergrondse containers tijdens Oud en Nieuw in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Afsluiten ondergrondse containers tijdens Oud en Nieuw in Assen

Damclinics Assen een groot succes: In het kader van de WK-match Schwarzman – Boomstra in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Damclinics Assen een groot succes: In het kader van de WK-match Schwarzman – Boomstra in Assen

Zwemvereniging Aqua ’68 ontvangt bijdrage van de NSGK

Reacties uitgeschakeld voor Zwemvereniging Aqua ’68 ontvangt bijdrage van de NSGK

Bestuur en werkgroep Garnizoensdag blikken terug op een gezellig vol weekend

Reacties uitgeschakeld voor Bestuur en werkgroep Garnizoensdag blikken terug op een gezellig vol weekend

Create AccountLog In Your Account