Duurzaam Drenthe weer een stapje dichterbij

Assen – Buro Bakker krijgt op 31 mei van wethouder Maurice Hoogeveen van de gemeente Assen een MVO-certificaat voor de manier waarop dit ecologisch adviesbureau handen en voeten geeft aan het begrip duurzaamheid. Het certificaat is een initiatief van AssenvoorAssen, een stichting die sinds 2009 Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) in en rondom Assen stimuleert.

Het MVO-certificaat bevestigt dat Buro Bakker sociaal en duurzaam ondernemen hoog in het vaandel heeft staan en ook in de praktijk brengt. Voor een adviesbureau waar natuurbescherming en ecologische duurzaamheid centraal staan lijkt dat evident, maar voor de toekenning van het certificaat is verder gekeken dan de inhoud van de adviezen. Duurzaamheid gaat namelijk om de 3 P’s van people, planet en profit. Op alle categorieën scoort Buro Bakker goed. Zo kunnen werknemers niet alleen vakinhoudelijke cursussen volgen, maar ook trainingen op het gebied van adviesvaardigheid, schrijfvaardigheid en feedback. Daarnaast is er flexibiliteit in de uitvoering van het werk door slimme ICT toepassingen. Daardoor hoeven werknemers minder te reizen voor hun kantooruren en is het gemakkelijker om werk en privé te combineren. Centraal staat de persoonlijke ontwikkeling van werknemers, die cruciaal is voor het goed functioneren van de organisatie. Door te investeren in sociale en economische aspecten kan Buro Bakker dus juist ook resultaten boeken op het gebied van ecologische duurzaamheid en biodiversiteit.

Directeur Margreet ter Steege is trots op de toekenning van het certificaat: ‘Het bevestigt dat we duurzaamheid echt hebben kunnen internaliseren. In onze advisering proberen wij al 28 jaar onze klanten ervan te overtuigen dat duurzaam denken de beste optie is. Nu laten we zien dat we dat in onze eigen organisatie ook goed hebben doorgevoerd.’

De uitwisseling van andere Drentse ondernemingen in het MVO-netwerk (onder de noemer MVO-Alliantie Noord Nederland) over hun ervaringen met sociaal en duurzaam ondernemen heeft Buro Bakker op veel ideeën gebracht en meer doen nadenken over het eigen functioneren. Ter Steege ziet tegelijk ook de verschillen tussen haar adviesbureau en de meeste andere deelnemers: ‘Wij lopen misschien toch een beetje extra hard voor de natuur zelf. We zijn trots op de toekenning van het certificaat. Het bevestigt dat we duurzaamheid echt hebben kunnen internaliseren. In onze advisering proberen wij al 28 jaar onze klanten ervan te overtuigen dat duurzaam denken goed is. Nu laten we zien dat we dat in onze eigen organisatie ook goed hebben doorgevoerd.

Met de ontvangst van het MVO-certificaat houdt het wat ons betreft niet op. Want ambities blijven er genoeg. Er kan nog veel meer als het gaat om natuurontwikkeling en biodiversiteit, ook in een stedelijke omgeving. Met een uitgekiende beplanting van bermen en goede inrichting van bedrijventerreinen kun je veel meer groen, met een diversiteit aan plant- en diersoorten, terugbrengen in onze directe leefomgeving. Voor het beschermen van vleermuizen, vogels en bijvoorbeeld bijen zijn deze eenvoudige maatregelen heel belangrijk. Wij zouden graag gemeentes, wegbeheerders en woningbouwcorporaties  enthousiast maken voor onze oplossingen voor natuurbescherming en ontwikkeling.

 

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Derde editie Ondernemerscafé in Assen over Ondernemen & Onderwijs

Reacties uitgeschakeld voor Derde editie Ondernemerscafé in Assen over Ondernemen & Onderwijs

Evenals in 2014 Aziatische tijgermug aangetroffen in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Evenals in 2014 Aziatische tijgermug aangetroffen in Assen

Promo-Tour 2018 van het Asser Mannenkoor van start in Baggelhuizen

Reacties uitgeschakeld voor Promo-Tour 2018 van het Asser Mannenkoor van start in Baggelhuizen

Wederom gaslek Anreperstraat in Assen-Oost

Reacties uitgeschakeld voor Wederom gaslek Anreperstraat in Assen-Oost

Races, TT-festival en campings goed bereikbaar met openbaar vervoer

Reacties uitgeschakeld voor Races, TT-festival en campings goed bereikbaar met openbaar vervoer

Mest injecteermachine vat vlam bij laden

Reacties uitgeschakeld voor Mest injecteermachine vat vlam bij laden

Voor ieder wat wils in de Nationale Ouderenweek

Reacties uitgeschakeld voor Voor ieder wat wils in de Nationale Ouderenweek

Hou het Asserbos al wandelend schoon

Reacties uitgeschakeld voor Hou het Asserbos al wandelend schoon

Gratis themafilm in januari: IJskoud Drenthe!

Reacties uitgeschakeld voor Gratis themafilm in januari: IJskoud Drenthe!

Create AccountLog In Your Account