Duurzaam Drenthe weer een stapje dichterbij

Assen – Buro Bakker krijgt op 31 mei van wethouder Maurice Hoogeveen van de gemeente Assen een MVO-certificaat voor de manier waarop dit ecologisch adviesbureau handen en voeten geeft aan het begrip duurzaamheid. Het certificaat is een initiatief van AssenvoorAssen, een stichting die sinds 2009 Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) in en rondom Assen stimuleert.

Het MVO-certificaat bevestigt dat Buro Bakker sociaal en duurzaam ondernemen hoog in het vaandel heeft staan en ook in de praktijk brengt. Voor een adviesbureau waar natuurbescherming en ecologische duurzaamheid centraal staan lijkt dat evident, maar voor de toekenning van het certificaat is verder gekeken dan de inhoud van de adviezen. Duurzaamheid gaat namelijk om de 3 P’s van people, planet en profit. Op alle categorieën scoort Buro Bakker goed. Zo kunnen werknemers niet alleen vakinhoudelijke cursussen volgen, maar ook trainingen op het gebied van adviesvaardigheid, schrijfvaardigheid en feedback. Daarnaast is er flexibiliteit in de uitvoering van het werk door slimme ICT toepassingen. Daardoor hoeven werknemers minder te reizen voor hun kantooruren en is het gemakkelijker om werk en privé te combineren. Centraal staat de persoonlijke ontwikkeling van werknemers, die cruciaal is voor het goed functioneren van de organisatie. Door te investeren in sociale en economische aspecten kan Buro Bakker dus juist ook resultaten boeken op het gebied van ecologische duurzaamheid en biodiversiteit.

Directeur Margreet ter Steege is trots op de toekenning van het certificaat: ‘Het bevestigt dat we duurzaamheid echt hebben kunnen internaliseren. In onze advisering proberen wij al 28 jaar onze klanten ervan te overtuigen dat duurzaam denken de beste optie is. Nu laten we zien dat we dat in onze eigen organisatie ook goed hebben doorgevoerd.’

De uitwisseling van andere Drentse ondernemingen in het MVO-netwerk (onder de noemer MVO-Alliantie Noord Nederland) over hun ervaringen met sociaal en duurzaam ondernemen heeft Buro Bakker op veel ideeën gebracht en meer doen nadenken over het eigen functioneren. Ter Steege ziet tegelijk ook de verschillen tussen haar adviesbureau en de meeste andere deelnemers: ‘Wij lopen misschien toch een beetje extra hard voor de natuur zelf. We zijn trots op de toekenning van het certificaat. Het bevestigt dat we duurzaamheid echt hebben kunnen internaliseren. In onze advisering proberen wij al 28 jaar onze klanten ervan te overtuigen dat duurzaam denken goed is. Nu laten we zien dat we dat in onze eigen organisatie ook goed hebben doorgevoerd.

Met de ontvangst van het MVO-certificaat houdt het wat ons betreft niet op. Want ambities blijven er genoeg. Er kan nog veel meer als het gaat om natuurontwikkeling en biodiversiteit, ook in een stedelijke omgeving. Met een uitgekiende beplanting van bermen en goede inrichting van bedrijventerreinen kun je veel meer groen, met een diversiteit aan plant- en diersoorten, terugbrengen in onze directe leefomgeving. Voor het beschermen van vleermuizen, vogels en bijvoorbeeld bijen zijn deze eenvoudige maatregelen heel belangrijk. Wij zouden graag gemeentes, wegbeheerders en woningbouwcorporaties  enthousiast maken voor onze oplossingen voor natuurbescherming en ontwikkeling.

 

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Eenzijdig verkeersongeval op N33 bij Anderen

Reacties uitgeschakeld voor Eenzijdig verkeersongeval op N33 bij Anderen

wederom vindt politie een grote hennepkwekerij op Peelerpark Assen (Update)

Reacties uitgeschakeld voor wederom vindt politie een grote hennepkwekerij op Peelerpark Assen (Update)

Een geweldige buitenspeeldag 2016 UPDATE FOTO’S

Reacties uitgeschakeld voor Een geweldige buitenspeeldag 2016 UPDATE FOTO’S

Assen-Oost wordt verrijkt met een hondenspeeltuin

Reacties uitgeschakeld voor Assen-Oost wordt verrijkt met een hondenspeeltuin

Personenauto brandt complete uit in Beilen

Reacties uitgeschakeld voor Personenauto brandt complete uit in Beilen

Darters Marsdijkhal 1 strijdend naar zege

Reacties uitgeschakeld voor Darters Marsdijkhal 1 strijdend naar zege

Drents succes bij FD Gazellen Awards

Reacties uitgeschakeld voor Drents succes bij FD Gazellen Awards

Commotie in flat Assen na rookontwikkeling

Reacties uitgeschakeld voor Commotie in flat Assen na rookontwikkeling

Create AccountLog In Your Account