GAMMA Racing Day: DAKAR karavaan strijkt neer in Drenthe

Assen – Bezoekers van de Gamma Racing Day, het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement van Europa, krijgen 6 en 7 augustus op het TT-cicruit een kijkje in de keuken van de zwaarste rally ter wereld, ‘Le Dakar’.

De beste Nederlandse deelnemers, onder wie winnaar in het vrachtwagenklassement Gerard de Rooy, komen met hun rallyvoertuigen naar het TT-circuit waar de teams een compleet Dakar bivak inrichten en demonstraties verzorgen.

Gerard de Rooy

218 voertuigen (84 motorfietsen, 23 quads, 67 auto’s en 44 vrachtauto’s) haalden de finish van de 2016-editie van de Dakar rally en onder de winnaars van deze wereldberoemde beproeving van mens en machine bevond zich een Nederlander. Gerard De Rooy won voor de tweede keer in zijn carrière de Dakar rally in het vrachtwagenklassement.

“De Dakarrally mag zich verheugen in een enorme belangstelling van Nederlandse fans en niet alleen beneden de rivieren waar traditioneel de meeste Nederlandse deelnemers vandaan komen. We speelden al langer met de gedachte om ‘de oversteek’ naar Noord-Nederland te wagen om onze fans daar te ontmoeten,” aldus Gerard de Rooy.

Henk Brink, gedeputeerde Economische Zaken Provincie Drenthe toont zich verheugd over de komst van De Rooy en andere succesvolle Nederlandse Dakardeelnemers. “Geweldig dat de trucks die meedoen aan Dakar, in Drenthe te bewonderen zijn tijdens de Gamma Racing Day. Ik hoop dat veel Drenten de karavaan komen verwelkomen.”

Erik van Loon

Het Petronas IVECO Dakarteam is niet het enige prominente Nederlandse Dakarteam dat het Dakar bivak op het TT-circuit Assen bevolkt. Ook het team van Van Loon Racing pakt uit op de Gamma Racing Day. Na een historische vierde plaats in de Dakarrally van 2015 stuurde Erik van Loon zijn 320 pk- sterke Mini All4Racing dit jaar naar een klassering ruimschoots binnen de top 15. Vier daarvan waren top 10-noteringen, met een tweede plaats in etappe 9 onder temperaturen van 40 graden celcius als excellent hoogtepunt; de beste prestatie van een Nederlander in een officiële etappe.

Peter Versluis, Frans Verhoeven, Tim Coronel

Team Yamaha Netherlands Frans Verhoeven, beste Nederlander bij de motorfietsen, Eurol VEKA M.A.N. trucker Peter Versluis en ook het Maxxis Dakar Team powered by SuperB van Tim en Tom Coronel staan op de naar verwachting nog groeiende lijst met Nederlandse Dakarteams op de Gamma Racing Day. Tom haalde het nieuws toen bleek dat hij met pech bijna een hele dag alleen vast zat in de woestijn, terwijl broer Tim het dit jaar een stuk beter afging. Hij pakte de winst in zowel het Solo als het Lightweightklassement.

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

noordelijke deel van de Overcingellaan voor alle verkeer afgesloten

Reacties uitgeschakeld voor noordelijke deel van de Overcingellaan voor alle verkeer afgesloten

Duogolf slaat handen ineen met Pro Golf Events

Reacties uitgeschakeld voor Duogolf slaat handen ineen met Pro Golf Events

Auto volledig uitgebrand op de A28 bij Afrit Tynaarlo

Reacties uitgeschakeld voor Auto volledig uitgebrand op de A28 bij Afrit Tynaarlo

Truckstar Festival op het TT Circuit schrapt vuurwerkshow

Reacties uitgeschakeld voor Truckstar Festival op het TT Circuit schrapt vuurwerkshow

Helpt deze Asser onderneming de retail uit het slob?

Reacties uitgeschakeld voor Helpt deze Asser onderneming de retail uit het slob?

SOMCOM sluit vestiging in Bovensmilde om verder uit te kunnen breiden

Reacties uitgeschakeld voor SOMCOM sluit vestiging in Bovensmilde om verder uit te kunnen breiden

Create AccountLog In Your Account