Gevulde tribunes tijdens Viva Italia op TT Circuit 2016

Assen – De wegen rond Assen waren opmerkelijk rood gekleurd vanmorgen met Ferrari ’s.

Niet dat er iets ernstigs aan de hand was, er was af en toe sprake van een heuse optocht aan felgekleurde Ferrari ’s die op weg waren naar het Viva Italia evenement op het TT Circuit Assen. Op deze koudste eerste Pinksterdag in tachtig jaar was het even de vraag hoeveel bezoekers de weg wisten te vinden naar het TT Circuit. Daar vond Viva Italia plaats, ook dit jaar weer gecombineerd met de Super Car Sunday.

Het TT Circuit stond ook dit jaar weer in het teken van bekende Italiaanse merken als Ferrari, Maserati, Fiat, Lamborghini en Lancia. Daarnaast konden ook liefhebbers van supercars uit andere delen van de wereld hun hart ophalen op een apart gedeelte van de paddock tijdens de Super Car Sunday. Het publiek kon genieten van diverse parades op het circuit, terwijl op de paddock diverse stands, merkenclubs en een Turtle Wax Concorso d’Eleganza aanwezig waren. Deelnemers die zich hadden ingeschreven konden vrij rijden op het Drentse asfalt waarbij ook nog een Ducati Motorstuntteam hun kunsten vertoonden.

Na een voorzichtig begin in de ochtenduren was het opmerkelijk om te zien hoe snel de tribunes en de paddock zich vulden met vele duizenden autoliefhebbers. De hoofdtribune zat zo goed als vol terwijl ook op de paddock bezoekers regelmatig even ‘in de file’ moesten aansluiten. Al met al bleek Viva Italia ook dit jaar weer een succesvol evenement met het TT Circuit als ideale locatie.

Foto’s: A.Feijen © MoiAssen

 

 

Reacties

Redactie MoiAssen

Create AccountLog In Your Account