Pinkstermaandag 20 mei: Japanse Autosport Festival op TT Circuit Assen

Assen – Na twee jaar op Circuitpark Zandvoort te zijn geweest gaat de Japanse Autosport Festival weer terug naar TT Circuit Assen. Het Japanse Autosport Festival wordt op Pinkstermaandag 20 mei georganiseerd. Met recht mogen we dit het grootste Europese evenement noemen voor de liefhebbers van de Japanse sportieve auto. Het hele TT Circuit Assen staat in het teken van de complete Japanse autoscene. Dit betekent dat er genoeg te zien en te beleven valt voor iedereen die een passie voor autosport heeft! Of je nu met een standaard of een circuitauto komt, iedere (sportieve) Japanse auto is van harte welkom.

Met meer dan 1.000 auto’s uit de clubscene, een bedrijvenstraat en diverse activiteiten op de paddock en de baan worden alle takken van deze wereld vertegenwoordigd.

Streetlegal Dragrace

Proef de sfeer en ruik het rubber tijdens deze uitdaging. Hierbij zullen 120 van de allersnelste straatauto’s de strijd aangaan op de 1/8 mile (201 meter). Deze vorm van legale straatraces zijn al jaren een van de grootste trekpleisters. De Dutch Hot Rod Association (DHRA) zal de tijdswaarneming hierbij verzorgen. Er wordt gereden volgens het bracket systeem, waarbij de rijder wint die het dichtste rijdt op zijn dial-in tijd en met de kortste reactietijd.

Toyo Tires Time Attack

Van beginners tot de bekende coureurs: allemaal komen ze je voorbij geflitst in een poging de snelste rondetijd te zetten! Tijdens deze strijd om de snelste rondetijd te halen wordt er in verschillende klassen gestreden om de winst. De strijd gaat in drie fasen; de warm-up, de kwalificaties en de finale, waarbij het aankomt op stuurmanskunst. Als er één opwarmronde (inlap) is gereden gaan we de ‘vliegende’ ronde (flyinglap) in. Nu moet het gebeuren, hier gaat het om, deze tijd staat en elke fout, hoe klein ook, wordt afgestraft!

Nieuw: De Banzai 100 Miles Road Challenge

De Banzai 100Miles RoadChallenge maakt dit jaar zijn debuut. Een fantastische route door het Oostelijke en Noordelijke gedeelte van Nederland met een stuk Autobahn van onze Oosterburen, waarbij geen snelheidslimiet geldt…. Dat is niet alles, bij deze Road Challenge is er ook een overnachting, lunch, BBQ, Banzai 100 Miles Road Challenge VIP Parking, sessie circuit rijden, toegang tot de TT Gold Club en het VIP dakterras tijdens het evenement inbegrepen.

Clubpaddock

De clubs zijn zeer belangrijk voor het Japanse Autosport Festival. Een groot deel van de paddock wordt ingericht voor circa 100 merken- en autoclubs. Zij geven de Nederlandse performance en styling scene weer door meer dan 1.000 clubauto’s rijkelijk te showen.

Rijd je Mazda, Subaru, Nissan, Honda, Toyota, Mitsubishi, Suzuki of Daihatsu? Dan ben je van harte welkom op de paddock van het Japanse Autosport Festival.

Meguiar’s Show& Shine Contest

Ook in 2013 kun je getuige zijn van de strijd om de mooiste getunede auto tijdens de Meguiar’s Show & Shine Contest. Er zijn prijzen te winnen in verschillende categorieën en de eretitel “Best of Show”.

Performance & Styling Gallery

Ook dit jaar zul je diverse performance-, tuning- en stylingspecialisten bij elkaar verzameld zien. De bedrijvenstraat is daarom ‘the place to be’ voor de laatste trends, interessante aanbiedingen en zeker ook voor waardevol advies van de specialisten.

Vrij rijden

Ook biedt het Japanse Autosport Festival een unieke kans aan om het circuit en je auto te leren kennen tijdens Recaro TrackTime. Voor slechts €40,- kan je je 20 minuten begeven op het circuit van TT Circuit Assen.

Praktische informatie

Het evenement start om 09.00 uur en eindigt om 18.00. Tickets kosten €17,- per persoon. In de voorverkoop heeft men een korting van €3,- en betaalt men slechts €14,-, indien besteld voor 13 mei. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang.

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Assen huldigt wereldkampioen zijspan Streuer en Koerts

Reacties uitgeschakeld voor Assen huldigt wereldkampioen zijspan Streuer en Koerts

245 schapen loopt door binnenstad van Assen (Update Foto’s)

Reacties uitgeschakeld voor 245 schapen loopt door binnenstad van Assen (Update Foto’s)

Gezocht gestolen scooter

Reacties uitgeschakeld voor Gezocht gestolen scooter

Containers en schutting gaan in vlammen op in de wijk Assen Oost

Reacties uitgeschakeld voor Containers en schutting gaan in vlammen op in de wijk Assen Oost

Met Jumbo Assen naar het Grote Sinterklaasfeest 2018

Reacties uitgeschakeld voor Met Jumbo Assen naar het Grote Sinterklaasfeest 2018

Auto botst tegen boom in Annen

Reacties uitgeschakeld voor Auto botst tegen boom in Annen

Plezier Op School: 2 daagse zomercursus voor aanstaande brugklassers

Reacties uitgeschakeld voor Plezier Op School: 2 daagse zomercursus voor aanstaande brugklassers

Officiële heropening van Winkelcentrum Nobellaan Assen

Reacties uitgeschakeld voor Officiële heropening van Winkelcentrum Nobellaan Assen

leave a comment

Create AccountLog In Your Account