Stein loopt voor Custodes Septentrionum

Assen – De wandelschoenen worden weer uit de kast gehaald en er wordt door deze en genen al druk geoefend voor de Wandel4Daagse. Ook Stein ter Maat loopt mee met zijn vader en broer Thijs. En dat is toch best bijzonder, want Stein loopt voor een speciaal doel: de CS-Riders.

In 2014 kreeg Stein een rit aangeboden en dit heeft op de hele familie een grote indruk achtergelaten. En dat gunnen ze andere gezinnen ook. Stein heeft daarom besloten om een sponserloop te gaan doen.

Voor wie Stein niet kent, klinkt dit niet zo bijzonder. Degenen die Stein wel kennen, weten hoe bijzonder dit is.

Stein is een vrolijke jongen van 8 jaar. Hij is geboren met een zuurstoftekort, wat zijn sporen heeft achtergelaten. Hij kan niet spreken. Daarnaast is hij zeer ernstig lichamelijk gehandicapt, waardoor hij zonder hulp niet kan lopen. Normaal gesproken zit hij veel in een rolstoel, maar de Wandel4Daagse zal hij gaan lopen met een Caddy. Een speciaal dorsale loophulp, die de mogelijkheid biedt voor Stein om toch zelfstandig te lopen.

Met zijn vader is hij al druk aan het oefenen. En met Koningsdag heeft hij zijn plan bekend gemaakt bij de mannen en vrouwen van de CS-Riders. Die waren meteen ontroerd door dit gebaar. Dezelfde avond is alles in gang gezet en is er op Facebook een bericht gezet over het voornemen van Stein.

Het idee van de sponserloop is bedacht door Stein. Dit is tot stand gekomen door zijn grote broer. Die had voor school een sponserloop. Daar heeft Thijs Stein deel aan laten hebben, door hem een paar rondjes hardlopend vooruit te duwen. Voor de jongens is dit een normale omgang, broer en zus betrekken Stein zo veel mogelijk bij de gewone dingen in het leven. Zijn moeder heeft hem daarna verteld wat een sponserloop is, en voor Stein was het meteen duidelijk dat dit voor hem niet onmogelijk zou zijn. Het doel was vrij snel gevonden, sinds 2014 draagt de familie de CS-Riders een warm hart toe. “Het was zo geweldig om hem zo te zien genieten die dag. En dat er zoveel mensen zijn die dit voor hem wilden doen!”, vertelt zus Suzanne.

De CS-Riders zijn een groep bikers en trikers die zich inzetten tegen het misbruik van kinderen, ongeacht ras, geloof, klasse of verleden. “Nooit te groot om te bukken voor een kind”.

Het gezicht van Stein licht op als je over de sponserloop begint. Hij is er trots op om dit te gaan doen. Zijn missie is om voor zijn vrienden en vriendinnen zoveel mogelijk geld op te halen, zodat er nog veel meer kinderen een speciale dag kunnen beleven met de CS-Riders. Mocht u Stein willen sponseren (per kilometer, dag of voor alle dagen) kunt u contact opnemen via het volgende email-adres: steintm@hotmail.com

Foto’s © beleefassen

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Rabobank Assen en Noord-Drenthe zet duurzaamheid centraal tijdens Duurzaamheidsevent

Reacties uitgeschakeld voor Rabobank Assen en Noord-Drenthe zet duurzaamheid centraal tijdens Duurzaamheidsevent

Asser Mannenkoor sluit Potgrond-actie af met gratis concert

Reacties uitgeschakeld voor Asser Mannenkoor sluit Potgrond-actie af met gratis concert

Robin Hood in het Asser Bos

Reacties uitgeschakeld voor Robin Hood in het Asser Bos

Vera Meloni wint kerstpakket van Intertoys Vanderveen

Reacties uitgeschakeld voor Vera Meloni wint kerstpakket van Intertoys Vanderveen

Open dag MBO Alfa-college Assen donderdag 28 januari

Reacties uitgeschakeld voor Open dag MBO Alfa-college Assen donderdag 28 januari

Variabele afvalstoffenheffing leidt tot ruim 40% minder restafval

Reacties uitgeschakeld voor Variabele afvalstoffenheffing leidt tot ruim 40% minder restafval

Twee verdachten aangehouden na vechtpartij in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Twee verdachten aangehouden na vechtpartij in Assen

Create AccountLog In Your Account