Verdachte woningoverval Hofstukken blijft in Pieter Baan Centrum

Assen – Een 22-jarige Assenaar die wordt verdacht van een woningoverval blijft in het Pieter Baan Centrum (PBC) in Utrecht voor onderzoek. Dat heeft de rechtbank in Assen woensdag bepaald.

Dinsdag pleitte de advocaat van de man tijdens een pro-formazitting dat zijn cliënt terug moet naar de gevangenis omdat onderzoek in het PBC niet nodig is. De man werd op 14 december 2015 opgepakt voor het plegen van een overval op een woning aan de Hostukken in de Asser wijk Peelo op 2 december 2015. De rechtbank bepaalde eerder al dat de man moet worden onderzocht door een psycholoog en een psychiater. Dat zou aanvankelijk in de gevangenis, waar hij in voorarrest zit, gebeuren, maar de verdachte weigerde onderzoek. Uiteindelijk kwamen de deskundigen wel bij hem en werkte hij mee, maar toen had de rechtbank al het bevel van overplaatsing naar het PBC gegeven.

Gewoon onderzoek

Daar zit de man inmiddels en hoewel hij tijdens de zitting nog grapte dat hij ‘even op vakantie is’ in Utrecht heeft hij het er volgens zijn advocaat erg zwaar. Behalve onderzoek door gesprekken worden verdachten ook de hele dag geobserveerd door deskundigen. ‘Dat is helemaal niet nodig nu mijn cliënt wel heeft laten blijken dat hij wil meewerken aan een gewoon onderzoek in de gevangenis’, aldus de advocaat. De rechtbank bepaalde woensdag dat de Assenaar toch zeven weken in Utrecht blijft voor het onderzoek, nu hij er toch al is. Omdat de man aanvankelijk niet wilde meewerken aan onderzoek in de gevangenis, vindt de rechtbank dat die kans verkeken is voor de man.

Waarom de Assenaar de overval pleegde, is niet bekend. Hij bonkte op de deur van de woning en schreeuwde dat hij van de politie was. Toen de bewoner open deed, zette hij een pistool tegen diens hoofd en eiste hij geld. Hij kreeg een paar honderd euro en ging er daarna vandoor.

Overvallen

De man is op zijn 17e veroordeeld tot cel en jeugd-tbs voor overvallen op enkele supermarkten in Assen. De rechtszaak over de nieuwe overval gaat over drie maanden verder. In de tussentijd worden nog twee getuigen gehoord bij de rechter-commissaris.

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Unica nieuwe sponsor DNK (De Nieuwe Kolk Assen)

Reacties uitgeschakeld voor Unica nieuwe sponsor DNK (De Nieuwe Kolk Assen)

Watertoren

Reacties uitgeschakeld voor Watertoren

ure, indrukwekkende en snelle bolides op het Vredestein super car sunday in Assen

Reacties uitgeschakeld voor ure, indrukwekkende en snelle bolides op het Vredestein super car sunday in Assen

Kangoeroe Klup gaat van start

Reacties uitgeschakeld voor Kangoeroe Klup gaat van start

Honours Design Challenge van de Hanzehogeschool tentoonstelling van de prototypes

Reacties uitgeschakeld voor Honours Design Challenge van de Hanzehogeschool tentoonstelling van de prototypes

Motorrijder overleden bij aanrijding op N34 Odoorn

Reacties uitgeschakeld voor Motorrijder overleden bij aanrijding op N34 Odoorn

Kinderboerderij “de Lariks “, organiseert Vossenjacht

Reacties uitgeschakeld voor Kinderboerderij “de Lariks “, organiseert Vossenjacht

Verbijsterd, verontwaardigd, verraden

Reacties uitgeschakeld voor Verbijsterd, verontwaardigd, verraden

Vier terras stoelen gestolen bij Anytyme Vredeveld in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Vier terras stoelen gestolen bij Anytyme Vredeveld in Assen

Create AccountLog In Your Account