Verdachte woningoverval Hofstukken blijft in Pieter Baan Centrum

Assen – Een 22-jarige Assenaar die wordt verdacht van een woningoverval blijft in het Pieter Baan Centrum (PBC) in Utrecht voor onderzoek. Dat heeft de rechtbank in Assen woensdag bepaald.

Dinsdag pleitte de advocaat van de man tijdens een pro-formazitting dat zijn cliënt terug moet naar de gevangenis omdat onderzoek in het PBC niet nodig is. De man werd op 14 december 2015 opgepakt voor het plegen van een overval op een woning aan de Hostukken in de Asser wijk Peelo op 2 december 2015. De rechtbank bepaalde eerder al dat de man moet worden onderzocht door een psycholoog en een psychiater. Dat zou aanvankelijk in de gevangenis, waar hij in voorarrest zit, gebeuren, maar de verdachte weigerde onderzoek. Uiteindelijk kwamen de deskundigen wel bij hem en werkte hij mee, maar toen had de rechtbank al het bevel van overplaatsing naar het PBC gegeven.

Gewoon onderzoek

Daar zit de man inmiddels en hoewel hij tijdens de zitting nog grapte dat hij ‘even op vakantie is’ in Utrecht heeft hij het er volgens zijn advocaat erg zwaar. Behalve onderzoek door gesprekken worden verdachten ook de hele dag geobserveerd door deskundigen. ‘Dat is helemaal niet nodig nu mijn cliënt wel heeft laten blijken dat hij wil meewerken aan een gewoon onderzoek in de gevangenis’, aldus de advocaat. De rechtbank bepaalde woensdag dat de Assenaar toch zeven weken in Utrecht blijft voor het onderzoek, nu hij er toch al is. Omdat de man aanvankelijk niet wilde meewerken aan onderzoek in de gevangenis, vindt de rechtbank dat die kans verkeken is voor de man.

Waarom de Assenaar de overval pleegde, is niet bekend. Hij bonkte op de deur van de woning en schreeuwde dat hij van de politie was. Toen de bewoner open deed, zette hij een pistool tegen diens hoofd en eiste hij geld. Hij kreeg een paar honderd euro en ging er daarna vandoor.

Overvallen

De man is op zijn 17e veroordeeld tot cel en jeugd-tbs voor overvallen op enkele supermarkten in Assen. De rechtszaak over de nieuwe overval gaat over drie maanden verder. In de tussentijd worden nog twee getuigen gehoord bij de rechter-commissaris.

Reacties

Redactie

Related Posts

Wederom ongeval op beruchte oversteek Kostvlies / Ingenieur W.I.C. van Veelenweg N387 bij Gasselte

Reacties uitgeschakeld voor Wederom ongeval op beruchte oversteek Kostvlies / Ingenieur W.I.C. van Veelenweg N387 bij Gasselte

Aanrijding door voorrangsfout

Reacties uitgeschakeld voor Aanrijding door voorrangsfout

Politieagenten chatten vanavond over vuurwerk

Reacties uitgeschakeld voor Politieagenten chatten vanavond over vuurwerk

Duizend motorrijders vanuit de Molukse wijk vertrokken voor de Peringatan Ride Out

Reacties uitgeschakeld voor Duizend motorrijders vanuit de Molukse wijk vertrokken voor de Peringatan Ride Out

Knuffels van kindergraven gestolen in Smilde

Reacties uitgeschakeld voor Knuffels van kindergraven gestolen in Smilde

Bert Heerink, zanger van Pink Floyd Project Reis door de tijd van Pink Floyd

Reacties uitgeschakeld voor Bert Heerink, zanger van Pink Floyd Project Reis door de tijd van Pink Floyd

Mare Riemersma-Diephuis benoemd als lid CvB Drenthe College

Reacties uitgeschakeld voor Mare Riemersma-Diephuis benoemd als lid CvB Drenthe College

Zware mishandeling in café Kerkstraat in het centrum van Assen

Reacties uitgeschakeld voor Zware mishandeling in café Kerkstraat in het centrum van Assen

Create AccountLog In Your Account