IDM – ONK Nürburgring 2016

Assen – Afgelopen weekend hebben we ons 2e raceweekend verreden op het nationale circuit van de Nürburgring. Het circuit heeft een lengte van 3,6 KM. We reden een gecombineerd evenement samen met de Duitse superbikes. Voor ons telt de uitslag mee voor het ONK kampioenschap.

Vrijdag op Nürburgring

Op de vrijdag stonden er 2 vrije trainingen gepland. De eerste training werd verreden over 25 minuten. Deze training was mooi om de baan te verkennen. Na een ronde of 5 kwamen we binnen om een achterband te wisselen voor een nieuwe, zodat deze ingereden kon worden. Daarna hebben we de training uitgereden. We hebben een mooi aantal ronden kunnen rijden. Uiteindelijk kwamen we uit op een tijd van 1:43,3. Deze tijd telde verder nog niet mee tijdens de vrije trainingen

De 2e vrije training werd ook verreden over 25 minuten. Voor deze vrije training gingen we weer de baan op om het circuit verder te verkennen. Ook in deze training hebben we lekker kunnen rijden en veel meters gemaakt. Halverwege zijn we nog even de pits in geweest om een andere achterband te monteren. De oude band gaf nog maar weinig grip. Hierdoor was het ook nog erg lastig om het tempo op te schroeven. Na de pitstop hebben we de training tot het einde uitgereden. Langzaam aan werd de tijd beter en klokten we een 1:41,7. Hier waren we nog niet helemaal tevreden mee. Maar wel een stijgende lijn in rondetijden. Daarna maakten we ons op voor de zaterdag.

De zaterdag

Op de zaterdag stond 1 kwalificatie en later op de dag de sprintrace gepland. In de kwalificatie kregen we 30 minuten de tijd om ons te kwalificeren. In de vrije trainingen zat er al een stijgende lijn in de rondetijden. Deze wilden we graag vasthouden. Na een aantal ronden hadden we een mooi constant tempo en gingen we ook steeds harder. Na een korte pitstop halverwege de training gingen we naar buiten om de training uit te rijden. We kwamen steeds beter in de rondte en de tijden waren mooi constant. Uiteindelijk is het gelukt om in de laatste ronde onder de 1:40 te duiken. Met een uiteindelijke tijd van 1:39,5. Het ging steeds beter. Nu konden we ons klaarmaken voor sprintrace later op de dag.

De sprintrace zou worden verreden over 9 ronden. Met onze tijd van 1:39,5 hadden we ons gekwalificeerd op plek 19 van de 24 combinaties. Voor het ONK hadden we plek 7. Met een redelijke start konden we gelijk al een paar combinaties voorbij. In de krappe eerste bocht was het hier en daar wat botsen. Maar alle combinaties kwamen er goed door. In de volgende bochten combinaties wisten we weer een positie te winnen en bleven we hangen achter een Duitse combinatie. Deze hield ons in de beginfase op. Na een ronde of 3 ging het tempo omhoog en de rondetijden werden beter. In ronde 5 van de wedstrijd ging er een Oostenrijkse combinatie hard af. Het zijspan lag in stukken naast de baan maar gelukkig stonden beide mannen. Zij waren oké. Door dit ongeval kwam er gelijk een rode vlag in de baan. Terwijl wij als 12e doorkwamen in ronde 6 van de wedstrijd. Deze race was dus helaas al snel voorbij. De einduitslag werd bepaald door de doorkomst van de laatste complete ronde. Hierdoor telden de uitgevallen combinaties nog wel mee in einduitslag. Voor ons resulteerde dit in een 17e positie in de wedstrijd. Voor het ONK hadden we de 7e positie bemachtigd. De tijden lagen voor ons wel weer constant rond de 1:39 dus dat was mooi voor de gold race op de zondag.

De zondag

Zondagochtend om 09:10 stond er al een warm-up gepland van 10 min. Deze warm-up hebben we gebruikt om nieuwe banden in te rijden voor de gold race later op deze dag. Desondanks de korte rijtijd hebben we nog wel 6 ronden kunnen rijden.

Voor de gold race werd de startgrid bepaald door middel van de einduitslag van de sprintrace. Voor ons betekende dat een 16e startplek omdat het gecrashte zijspan niet meer kon starten. Deze race werd verreden over 17 ronden en ging van start om 16.10. We kwamen mooi weg met de start. In de krappe eerste bocht konden we een wijde lijn buitenom aanhouden. Om vervolgens in de volgende bochten aan de binnenkant te zitten. Hierdoor wonnen we gelijk een aantal posities. We kwamen in een groepje van 5 zijspancombinaties terecht waar veel gewisseld werd van positie. Een erg leuke strijd. Na een aantal ronden werden we er bijna afgereden in de chicane door een roekeloze actie van een medecoureur. Deze combinatie zette zijn kuip hard tegen ons spatbord aan tijdens het insturen. Gelukkig konden we de chicane nog halen. Hierdoor waren we wel de aansluiting verloren met de zijspannen voor ons. Vervolgens na een snelle ronde zaten we achter een Duitse combinatie met een erg snel zijspan. In de bochten waren wij vele malen sneller. Na een ronde of 4 knokken kwamen we er met een mooie actie voorbij. Gelijk reden we los om vervolgens de race netjes uit te rijden. Het was een mooie race met uiteindelijk een mooi resultaat. Een 12e positie in de race en een 5e positie voor het Nederlands kampioenschap. Hier waren we zeker tevreden mee.

Alle materiaal heeft het goed gehouden dit weekend. Met wat reparatie werk aan het spatbord gaan we ons opmaken voor de pinksterraces op Oss. Maar we hebben niet al te veel tijd. komend weekend is het alweer zo ver. Zondag 15 en maandag 16 mei rijden we voor het Nederlands kampioenschap op circuit Paalgraven. Hopelijk tot dan!

Team Talens Racing

 

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Reacties uitgeschakeld voor

Fietsster gewond bij aanrijding op Asserstraat in Rhee

Reacties uitgeschakeld voor Fietsster gewond bij aanrijding op Asserstraat in Rhee

Drentse ondernemers bouwen mee aan nieuwe schaatsploeg Team Victorie

Reacties uitgeschakeld voor Drentse ondernemers bouwen mee aan nieuwe schaatsploeg Team Victorie

Toename aantal inbraken schuurtjes en garages in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Toename aantal inbraken schuurtjes en garages in Assen

Pannenkoekdag, Palmpasenoptocht van de obs De Veldkei

Reacties uitgeschakeld voor Pannenkoekdag, Palmpasenoptocht van de obs De Veldkei

Inzittende vlucht na ongeval op de N34 bij Drouwen

Reacties uitgeschakeld voor Inzittende vlucht na ongeval op de N34 bij Drouwen

Verbijsterd, verontwaardigd, verraden

Reacties uitgeschakeld voor Verbijsterd, verontwaardigd, verraden

Twee gewonden bij verkeersongeval op de Europaweg-Noord in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Twee gewonden bij verkeersongeval op de Europaweg-Noord in Assen

COG Drenthe ‘’Ook dit schooljaar staat het kind bij ons centraal’’

Reacties uitgeschakeld voor COG Drenthe ‘’Ook dit schooljaar staat het kind bij ons centraal’’

Zaterdag 10 september: Open Dag Hockey Vereniging Assen

Reacties uitgeschakeld voor Zaterdag 10 september: Open Dag Hockey Vereniging Assen

Create AccountLog In Your Account