ONK Hengelo 2016

Assen – Ter voorbereiding op de start van het seizoen zijn we deze winter druk bezig geweest met het zijspan. Onder andere aan het kuipwerk was een boel reparatiewerk te verrichten. Aan het zijspan zelf is eigenlijk niks verandert na de grondige renovatie van afgelopen winter. Met veel uitproberen en uitvogelen is het met behulp van Lukens Tuning service Assen wel gelukt om een wat soepelere motor te creëren. Dit op de testbank van het TT-instituut met steun van Mark Bouwman. Met dank aan Jan Jansen, Gerhard Hilberts en Reclame Assen staat het kuipwerk er weer heerlijk fris bij. Dit in combinatie met onze prachtige nieuwe helmen van Deroue motoren in Nijkerkerveen is het plaatje helemaal af. Tot slot willen we natuurlijk onze dank uiten naar alle sponsoren die ons dit seizoen steunen.

De zaterdag

Vrijdag zijn we aangekomen op de Varsselring te Hengelo (gld). Met het opzetten van de sleuteltent was het weer nog niet geweldig. Maar gelukkig trok het weer goed bij op de zaterdag. Op de zaterdag stonden er 2 tijdstrainingen gepland. De eerste training ging van start rond 12.00 uur. In deze training hadden we redelijk snel een mooi tempo te pakken. Het circuit was nog erg vuil en dus ook glad. Alle teams hadden moeite met het vinden van grip. Desondanks hebben we de hele training goed kunnen rijden en op een mooi tempo. Dit resulteerde in een tijd van 2:07,616 wat goed was voor voorlopige 6e tijd. Voor de eerste training waren we hier zeker tevreden mee.

De tweede tijdstraining ging van start rond 16.20 uur. Voor deze training hadden we nog een andere achterband gemonteerd in de hoop wat meer grip te vinden. De temperatuur van het asfalt lag nu iets hoger en het circuit was al en stuk schoner. In deze training wilden we het tempo opvoeren. Maar helaas kregen we weinig vrij baan, maar we hebben wel veel rondes kunnen maken. De ronden waar we vrij baan hadden hebben we goed benut. 2 ronden voor het einde van de training begon het motorblok hevig te tikken. Dit klonk niet goed. Na het zijspan even snel te checken zijn we langzaam terug gereden naar de paddock. Desondanks de problemen hebben we een tijd kunnen klokken van 2:04,404. Dit was voldoende voor een 7e startpositie.

John Smits en Gunter Verbrugge maakten aan het einde van de 2e training een harde crash mee in de eerste bocht. Hierdoor waren zij uitgeschakeld. Dit zorgde ervoor dat wij vanaf de 6e positie mochten vertrekken voor de komende 2 races op de zondag.

De zondag

Zaterdag avond hebben we het motorblok gewisseld in het zijspan en waren we klaar voor race 1. De race werd verreden over 9 ronden. Het was goed weer en de temperatuur was aangenaam. We kwamen terug op de startgrid na de opwarmronde. Hier bleek de combinatie van Nicholson en de Haas problemen te hebben en moesten de startgrid verlaten. De startlichten gingen uit en we kwamen goed van onze plek. De combinatie van Kentrop en de Haas bleef staan op pole-position. Hier kwamen wij gelukkig goed omheen en reden als 3e op de eerste bocht af. De eerste ronde verliep goed en we konden aanhaken bij Gallrös en Daalhuizen. De ronden erna konden we met laat remmen nog steeds volgen op de 3 positie. Het ging erg goed en het tempo lag mooi hoog. Halverwege de race kwamen Kentrop en de Haas terug naar voren en gingen ons voorbij. Hierdoor viel er een klein gaatje. Desondanks zat het tempo er nog goed in hebben we de race op grote voorsprong op de nummer 5 uitgereden. En zijn we dus geëindigd op de 4e positie! Een erg mooie race. Hier waren wij natuurlijk super tevreden mee. In deze race hebben we onze tijd ook nog sterk verbeterd. De tijd was nu 2:01,871. Met deze mooie tijd en uitslag maakten we ons klaar voor de 2e race.

De 2e race werd ook verreden over 9 ronden. Wederom startten we vanaf de 6e startpositie. En weer startte Hilbert super. Richting de eerste bocht remden we Nicholson en de Haas uit en kwamen we de eerste ronde door op de 4e positie. Maar puur op snelheid kwam Nicholson ons weer voorbij op het rechte eind. Een halve ronde later verloor Nicholson plots een hele boel olie vlak voor ons. Hierdoor schoten wij bijna door met het aanremmen. Gelukkig ging dat nog goed. Helaas kreeg Hilbert door dit toeval en boel olie op het vizier van zijn helm wat het zicht zwaar verslechterde. Hier werd het niet makkelijker van en de combinatie van Endeveld en Remmé kwamen ons daarna voorbij. Hierdoor lagen we op een 5 positie in de wedstrijd. Ondanks de ongemakken hebben we de wedstrijd op een veilige 5e positie kunnen uitrijden. Wederom een mooi resultaat voor Team Talens.

Erg tevreden kijken wij terug op het eerste raceweekend van seizoen 2016. Helaas is wel het eerste blok al gewisseld, maar daar gaan we samen met Albert Lukens alles aan doen om het blok weer klaar te krijgen voor aankomend weekend. Aankomend weekend mogen we alweer rijden op de Nürburgring in combinatie met het IDM kampioenschap. Deze 2 wedstrijden tellen gewoon mee voor het Open Nederlands Kampioenschap. We gaan nu hard aan het werk om alles weer netjes te maken voor ons vertrek richting Duitsland komende donderdag.

Talens Racing

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Zaterdag 18 maart 2017: Open Dag Hockey Vereniging Assen

Reacties uitgeschakeld voor Zaterdag 18 maart 2017: Open Dag Hockey Vereniging Assen

Burgemeester van Assen breekt zijn heup na val met stadsfiets

Reacties uitgeschakeld voor Burgemeester van Assen breekt zijn heup na val met stadsfiets

Auto vliegt in brand na botsing boom in De Punt

Reacties uitgeschakeld voor Auto vliegt in brand na botsing boom in De Punt

Shell opent Generation Discover bright ideas hub in Emmen

Reacties uitgeschakeld voor Shell opent Generation Discover bright ideas hub in Emmen

Inbrekers slaan weer toe, nu aan Cypreslaan Assen

Reacties uitgeschakeld voor Inbrekers slaan weer toe, nu aan Cypreslaan Assen

Auto in de sloot op de Laan van Weldadigheid in Veenhuizen

Reacties uitgeschakeld voor Auto in de sloot op de Laan van Weldadigheid in Veenhuizen

Create AccountLog In Your Account