wederom vindt politie een grote hennepkwekerij op Peelerpark Assen (Update)

Assen – vrijdagmiddag heeft de politie een grote hennepkwekerij ontdekt Aan de Afrikaweg op het bedrijventerrein Peelerpark in Assen.

Om hoeveel planten het gaat is nog onduidelijk. Een 40-jarige Assenaar die in het pand aanwezig was, is aangehouden. De politie heeft alle planten en ook een opel vivaro dubbele cabinein beslag genomen, evenals de benodigde apparatuur voor de kwekerij. Dit alles zal worden vernietigd.

 (Update)

Assen – De politie heeft vrijdagmiddag na een melding van stankoverlast op de Afrikaweg een grote partij gedroogde hennep in beslag genomen. Hierbij werden twee aanhoudingen verricht. Zaterdagochtend vroeg volgde nog een derde aanhouding.

Agenten kregen vrijdagmiddag de opdracht van de Meldkamer Noord-Nederland om naar de Afrikaweg te gaan. In de straat hing een sterke hennepgeur. Al snel werd duidelijk dat de geur uit een bedrijfspand afkomstig was. Het sterke vermoeden bestond dan ook dat in het pand een hennepkwekerij was gevestigd.

Net toen agenten de toegangsdeur wilden forceren, opende een 40-jarige inwoner van Assen de deur. Hij was in het pand aanwezig. Na onderzoek vonden agenten twee net geoogste hennepkwekerijen en een hennepdrogerij. In drogerij werd een grote partij gedroogde hennep aangetroffen. In het pand werd ook nog een 46-jarige inwoner van Assen aangetroffen. Hij zich proberen te verstoppen, maar slaagde daar dus niet in. Beide mannen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werden ze ingesloten.

Zaterdagochtend vroeg werd een 40-jarige inwoner van Assen aangehouden. Ook hij wordt verdacht van het kweken van hennep. Het onderzoek is inmiddels in volle gang. De hennepkwekerijen werden geruimd en de grote partij henneptoppen in beslag genomen. Daarnaast werd ook beslag gelegd op administratie en diverse gegevensdragers, zoals mobiele telefoons en computers en een opel vivaro dubbele cabinein in beslag genomen.

 

 

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Glutenvrije Piet zorgt voor blije kinderen met glutenintolerantie

Reacties uitgeschakeld voor Glutenvrije Piet zorgt voor blije kinderen met glutenintolerantie

F-16 wapeninstructeursopleiding hervat boven Nederland

Reacties uitgeschakeld voor F-16 wapeninstructeursopleiding hervat boven Nederland

Geef je mening en krijg een boek cadeau! NEDERLAND LEEST OVER DEMOCRATIE IN BIBLIOTHEEK ASSEN

Reacties uitgeschakeld voor Geef je mening en krijg een boek cadeau! NEDERLAND LEEST OVER DEMOCRATIE IN BIBLIOTHEEK ASSEN

Motorrijder komt om bij op N381

Reacties uitgeschakeld voor Motorrijder komt om bij op N381

Inbraak in woning aan de Delft Assen

Reacties uitgeschakeld voor Inbraak in woning aan de Delft Assen

fatale mishandeling TT nacht in opsporing verzocht

Reacties uitgeschakeld voor fatale mishandeling TT nacht in opsporing verzocht

Create AccountLog In Your Account