Dampende trekkers en vrachtwagens bij Tractorpulling in TT Hall in Assen (Video)

Assen – zaterdag middag was de TT Hall in Assen weer gevuld met trekkers en vrachtwagens die meedoen aan de tractorpulling. De hal is gevuld met liefhebbers van het spektakel en met de geur van brandstof.

Het was de eerste keer dat er in de TT Hall een Tractorpulling wordt gehouden. In Nederland bestaat geen hal die zo groot is als deze voor een wedstrijd. Voor organisator Stichting Trekker Trek Nijkerkerveen (STNN) is Assen de ideale plek voor een indoorevenement. Ronald Haverlag van STNN ziet het als een begin. Volgend jaar 2017 komen ze weer terug.

Deelnemers komen uit het hele land vandaan, net als de bezoekers die soms met een complete bus vol komen. Ook de deelnemers komen uit verschillende landen. Er waren verschillende klasses, van kleine vrachtwagens en trekkers tot flink opgevoerde grote vrachtwagens.

Haverlag: “Ze doen dit voor de lol, maar het gaat bijna zo ver dat het haast tegen werk aanzit.”

Uiteindelijk kunnen de deelnemers een beker, een krans en een beetje geld winnen. “Je kan er een paar honderd euro mee winnen. De laatste krijgt een paar tientjes als prijzengeld.”

Foto’s & Video : W.Dekker & Y.Dekker © MoiAssen

 

Reacties

Redactie MoiAssen

Create AccountLog In Your Account