Animal Farm: bijzondere en muziek èn actueel thema

Animal Farm: bijzondere en muziek èn actueel thema

image001Ook bekende Assenaren tonen toneeltalent

Assen– Op 24 t/m 26 mei en 30 mei t/m 1 juni wordt in het openluchttheater Tivoli in het Asserbos Productie Animal Farm opgevoerd onder regie van Marja Mulder. De Asser productie Animal Farm is een levendig en boeiend speltakel met veel humor Het stuk wordt opgevoerd door een grote groep enthousiaste ac vrijwilligers. Onder de acteurs bevind Afwisselend zal die rol verzorgd worden door Bert Naarding of Nico Vanderveen. Samenwerking met toneelvereniging PEG.

De theatervoorstelling Animal Farm is gebaseerd op het klassieke boek van de schrijver George Orwell. Met Animal Farm bekritiseert Orwell het communistische politieke systeem van de Sovjet Unie. Het is een satirisch verhaal dat ook als moderne fabel kan worden opgevat. Het gaat om een groep dieren die er genoeg van heeft om als slaven van de mensen te moeten leven. Ze nemen de macht in eigen handen, op basis van het beginsel dat alle dieren gelijk zijn. In werkelijkheid blijkt dat sommige dieren meer gelijk willen zijn dan andere. Dit heeft verstrekkende gevolgen.

Het toneelscript is voor Assen bewerkt door Marja Mulder. Zij heeft daar, in samenwerking met Marinus Scholten, ook muzikale elementen aan toegevoegd. Het Tivoli- openluchttheater leent zich erg goed voor deze productie. Het decor en de ‘dieren’ passen goed in deze mooi groene omgeving. En de dieren van de naastgelegen kinderboerderij zullen wellicht af en toe zorgen voor toepasselijke achtergrondgeluiden.

Meer info is te vinden op facebook.com/animalfarmassen. Kaarten kosten € 10 p.p. en zijn te koop

Bij Faunaland Warenhuis Vanderveen of te bestellen via animalfarmassen@gmail.com.

Reacties

Redactie MoiAssen

leave a comment

Create AccountLog In Your Account