De politie waarschuwt inwoners van Rolde en de omgeving voor babbeltruc aan de deur

Rolde /Assen – De politie heeft onder meer vanuit Rolde aangiftes binnengekregen van slachtoffers van een zogenaamde babbeltruc. Criminelen proberen zich op die manier via smoezen een woning binnen te praten, waarna er zaken worden gestolen.

Eerder kwamen vorige week al meldingen binnen vanuit Zuidlaren, en de politie maakt vrijdag bekend dat de afgelopen drie weken ruim tien aangiftes van diefstallen na babbeltrucs zijn binnengekomen vanuit onder meer Leek, Zuidhorn, Oldehoven, Winsum en ook Buitenpost en Rolde.

In het Westerkwartier geeft een man zich uit als iemand van de gemeente, woningbouwstichting of als schoorsteenveger en komt met een smoes binnen. Als hij eenmaal in de woning is, geeft de man aan dat hij iets vergeten is en loopt naar buiten om dit te pakken. De dader komt niet meer terug en later blijkt dan dat de man spullen zoals telefoons, bankpassen en geld heeft gestolen.

De politie doet onderzoek naar deze diefstallen en vermoedt dat er meer mensen slachtoffer zijn geworden van deze praktijken, maar zich nog niet gemeld hebben. Wie zich herkent in bovenstaande situatie, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900 8844.

Zorgvuldig

De politie raadt bewoners aan zorgvuldig te zijn in het toelaten van vreemden in de woning. Mochten mensen de persoon toch binnen willen laten, kan men aan de deur het beste een tijdstip afspreken, waarbij een bekende van de bewoner aanwezig is.

De politie wijst mensen erop zich in geen geval onder druk te laten zetten als iemand toch direct naar binnen wil. Vraag om legitimatie, als deze persoon is wie hij zegt te zijn, zal die er geen probleem mee hebben zich te legitimeren. En bij twijfel: niemand binnen laten. En wie de situatie niet vertrouwt, kan direct bellen met de politie via 112.

Reacties

Redactie MoiAssen

Create AccountLog In Your Account