inloopbijeenkomst autotunnel Overcingellaan en vernieuwing viaduct Rolderstraat

Assen – Vanaf april 2016 gaan twee nieuwe projecten van de FlorijnAs van start: de bouw van de autotunnel bij het station en de vernieuwing van de Roldertunnel.Op woensdag 10 februari a.s. houden we hierover een inloopbijeenkomst in het Stadhuis. U bent van harte welkom. De bijeenkomst vindt plaats tussen 17.00 en 20.00 uur a.s. en wordt gehouden in de Raadzaal van het Stadhuis, Noordersingel 33.  Op deze bijeenkomst zijn aannemers en medewerkers van de gemeente aanwezig om u alles te vertellen over de planning en de aanpak van de komende werkzaamheden. U kunt tekeningen bekijken en vragen stellen. De inloopbijeenkomst heeft géén vast programma. U kunt zelf bekijken op welk tijdstip u langskomt.

Autotunnel
Aannemer BAM Infra start in april met de aanleg van de autotunnel onder de Overcingellaan. Dit wordt een ingrijpend project. Eerst wordt het noordelijk deel van de tunnel aangelegd, tussen het Rolderdek en de Stationsstraat. Wanneer dit in het voorjaar van 2017 klaar is, start de bouw van het zuidelijk deel, tussen de Stationsstraat en de Spoorstraat. Naar verwachting is de tunnel in het voorjaar van 2018 klaar.

Roldertunnel en kruising Industrieweg – Abel Tasmanplein/Dr. Philipsweg
Vanaf april beginnen ook de werkzaamheden bij de Roldertunnel (de weg over de Rolderstraat). Hier wordt een nieuw dek overheen gelegd. De weg wordt net zo breed als de Industrieweg en sluit aan op  de autotunnel. Tegelijk met het werk wordt ook de kruising van de Industrieweg, Abel Tasmanlaan en Dr. Philipsweg opnieuw ingericht. De kruising wordt veel overzichtelijker en veiliger en krijgt verkeerslichten. Op 10 februari tonen wij u de tekeningen.

Reacties

Redactie MoiAssen

Create AccountLog In Your Account