Expositie en workshop ‘Ik ben een woord’ in Bibliotheek Assen

Assen – Zondag 10 januari organiseert Bibliotheek Assen een workshop beeldhouwen onder leiding van beeldhouwster Anjet van Linge. Kinderen kunnen deze middag samen met hun ouders creatief aan de slag met steen. De workshop is de start van de expositie ‘Ik ben een woord’, welke tot 29 januari te bezichtigen is in de bibliotheek.

Zondag 10 januari start de expositie ‘Ik ben een woord’ in Bibliotheek Assen. De expositie van beeldhouwster Anjet van Linge bestaat uit 100 stenen die een gevoel, een wens of herinnering verbeelden. In elke steen, allemaal afkomstig uit dezelfde berg in Ierland, zijn inspirerende woorden gehakt met hamer en beitel. De woorden worden vanaf 10 januari tot 29 januari 2016 geëxposeerd in de centrale hal en het Leescafé van de bibliotheek en zijn te koop. Voor elk verkocht woord voegt Van Linge een nieuw, ander woord aan het werk toe. Zo ligt er bij elke tentoonstelling een ander veld aan woorden wat voor interessante, onverwachte combinaties zorgt.

De expositie wordt afgetrapt met een creatieve workshop voor kinderen en hun (groot)ouders in het Leescafé van de bibliotheek. Deelnemers aan de activiteit gaan zelf aan de slag met het houwen van woorden, onder leiding van Anjet van Linge. Houw bijvoorbeeld een woord, letter of juist een mooi figuurtje. De workshop beeldhouwen is op zondagmiddag 10 januari van 14.30 tot 16.30 uur. Loop binnen en doe mee! De toegang is gratis.

Tot april dit jaar organiseert Bibliotheek Assen iedere zondag leuke activiteiten voor gezinnen met jonge kinderen. Kijk voor alle activiteiten op bibliotheekassen.nl. Natuurlijk kunnen er ook volop boeken, tijdschriften en films geleend worden voor een ontspannen weekend.

 

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Brand in appartement ontdekt na afgaan van brandmelder in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Brand in appartement ontdekt na afgaan van brandmelder in Assen

Bestuurder gewond bij ongeval op de A28 tussen Vries en Assen

Reacties uitgeschakeld voor Bestuurder gewond bij ongeval op de A28 tussen Vries en Assen

Asser Mannenkoor krijgt ondersteuning van Prins Bernhard Cultuurfonds.

Reacties uitgeschakeld voor Asser Mannenkoor krijgt ondersteuning van Prins Bernhard Cultuurfonds.

Drumschool Daisybell Winteractie Assen

Reacties uitgeschakeld voor Drumschool Daisybell Winteractie Assen

De politie waarschuwt inwoners van Rolde en de omgeving voor babbeltruc aan de deur

Reacties uitgeschakeld voor De politie waarschuwt inwoners van Rolde en de omgeving voor babbeltruc aan de deur

Brandweer Assen in actie voor dier vast op hoogte in de wijk Assen-Oost

Reacties uitgeschakeld voor Brandweer Assen in actie voor dier vast op hoogte in de wijk Assen-Oost

Create AccountLog In Your Account