Hossen en feesten tijdens Mega Après-skifeest Hooghalen

Hooghalen Lederhosen, Alpentaferelen en een flinke dosis foute hits. Al deze ingrediënten zijn woensdag 30 december in Hooghalen aanwezig tijdens het grootste après-skifeest van de regio.

“Skiën is leuk, maar sneeuw en bergen zijn hier niet. Gelukkig hebben we dat ook helemaal niet nodig, want après-skiën kan altijd”, is mede-organisator Wout van Urk van de ondernemersvereniging Hooghalen enthousiast. Hij verwacht ruim negenhonderd bezoekers. “Twee jaar geleden hebben we voor het eerst een après-skifeest georganiseerd en toen was iedereen heel enthousiast. Dit jaar gaan we het nog iets grootser aanpakken.”

Alpensferen
Het feest wordt gehouden achter supermarkt Coop en Bakkerij Fleddérus. Hier komt een grote tent te staan die helemaal in Alpensferen wordt gebracht. Het feest gaat om 20.30 uur van start. Een dj zorgt met tal van après-ski hits voor een sfeertje waarbij iedereen in beweging komt. “Iedereen gaat los”, weet Van Urk. “Want wat is er nu leuker dan meezingen met ‘foute’ klassiekers van DJ Ötzi en het Cooldown Café.”

Bekend in de hele regio
Al enkele jaren timmert Hooghalen in de laatste week van het jaar aan de weg met een groot winterfeest. Ooit begon het met een optreden van de Keltische Folkband Rapalje, nu wordt voor de tweede keer een après-skifeest gehouden. Van Urk: “De feesten slaan aan. De periode tussen kerst en oud en nieuw is een periode waarin veel mensen vrij zijn, maar waarin weinig te doen is. Daarom komen niet alleen veel Hooghalenaren naar dit feest, maar ook erg veel mensen uit de regio. Binnen enkele jaren is het erg populair geworden.”

De entree tijdens de après-skiavond is 7,50 euro. In de voorverkoop kosten kaarten vijf euro. Deze zijn verkrijgbaar op verschillende locaties in Hooghalen. Het feest gaat door tot 01.00 uur.

Reacties

Redactie MoiAssen

Create Account



Log In Your Account