Historische schepen in centrum van Assen

Assen – In het kop van Vaart in het centrum van Assen liggen vanaf nu tot eind januari 2016 meerdere historische schepen en de rondvaartboot. De commissie Asser Historische Vlootdagen organiseert hieromheen tot en met 21 december allerlei activiteiten.

Het programma varieërt van muzikale activiteiten tot presentaties aan boord van de IJsselstroom en de rondvaartboot. De presentaties en historische cineac zijn door de Asser Historische Vereniging samengesteld. In januari is er speciaal voor leerlingen uit het basisonderwijs een educatief programma. Hiervoor wordt de pas in gebruik genomen rondvaartboot ingezet.

Deze tweede editie van de Vlootdagen is mogelijk door de goede samenwerking tussen Ondernemersfonds Assen, de gemeente Assen, de provincie Drenthe, de VVV, het MKB en de Asser Historische Vereniging (AHV). De AHV heeft in 2015, toen de vereniging 25 jaar bestond, de eerste editie van de Asser Historische Vlootdagen geïnitieerd als jubileumactiviteit.

De deelnemende historische schepen komen gefaseerd aan in Assen. Dat heeft te maken met allerlei obstakels onderweg voor de schippers, zoals de afsluiting van de spoorbrug bij Meppel. Door intensieve samenwerking met gemeente en provincie worden deze problemen soepel opgelost en is het bijvoorbeeld mogelijk om bruggen te openen die normaal in deze periode van het jaar gesloten blijven. De eerste schepen zijn afgelopen vrijdag gearriveerd en de resterende schepen volgen deze week. De schepen liggen voor het grootste deel achter elkaar, met uitzondering van de rondvaartboot die op de kop van de Vaart ligt. Aan boord van dit schip verzorgt de Kunstbende op 20 en 21 december een optreden. Op 16 januari volgt een optreden in samenwerking met de Jazzclub. In het ruim van een ander schip is de historische cineac te vinden.

Kerstmarkt

Tijdens de kerstmarkt op het Koopmansplein wordt in overleg met alle deelnemende partijen een aansprekend programma neergezet. De ondernemers op de Markt voorzien dit plein ook van kramen, zodat er een goede verbinding met het Koopmansplein ontstaat. Bovendien zijn zowel de historische schepen als de omgeving prachtig verlicht.

Op zondag 20 december is er tussen 16.00 en 19.00 uur een Glühwein-party waar Bij Nacht en Ontij voor de muzikale omlijsting zorgt. De afsluiting van het programma is op maandag 21 december met een Captainsdinner voor genodigden. In januari blijft het grootste deel van de schepen liggen en start het educatieve programma voor de scholieren.

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Brandweer van Assen-Oost actie voor kleine lekkage bij Wilhelmina ziekenhuis

Reacties uitgeschakeld voor Brandweer van Assen-Oost actie voor kleine lekkage bij Wilhelmina ziekenhuis

Verkeerspark Assen wint geschil met gemeente Assen om grond parkeerplaats

Reacties uitgeschakeld voor Verkeerspark Assen wint geschil met gemeente Assen om grond parkeerplaats

Extra concert en Meet & Greet, met gratis CD

Reacties uitgeschakeld voor Extra concert en Meet & Greet, met gratis CD

Lunchlezing Suzanna Jansen bij Vanderveen

Reacties uitgeschakeld voor Lunchlezing Suzanna Jansen bij Vanderveen

Honk N gaat verder onder de naam Dynamo JeugdTheaterSchool Drenthe

Reacties uitgeschakeld voor Honk N gaat verder onder de naam Dynamo JeugdTheaterSchool Drenthe

Sinterklaasintocht Assen 2018

Reacties uitgeschakeld voor Sinterklaasintocht Assen 2018

Inbrekers slaan slag bij autobedrijf Sako Auto’s in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Inbrekers slaan slag bij autobedrijf Sako Auto’s in Assen

Sporenonderzoek bij Verkeerspark Assen na brand van donderdagavond

Reacties uitgeschakeld voor Sporenonderzoek bij Verkeerspark Assen na brand van donderdagavond

Create AccountLog In Your Account