Voorlichting voor ondernemers in Assen over overvallen

Assen – Om ondernemers te helpen het risico op overvallen te verminderen en de gevolgen ervan zoveel mogelijk te beperken gaan de politie en gemeente ondernemers in de stad informeren over overvallen.

Agenten delen informatiepakketjes uit aan ondernemers over het nemen van voorzorgsmaatregelen. Ook geven ze tips over hoe te handelen bij een overval. De gemeente organiseert binnenkort op een informatiebijeenkomst voor ondernemers over de aanpak van overvallen.

Om ook de alertheid van burgers te vergroten wordt op de social media van de politie en gemeente aandacht besteed aan het voorkomen van overvallen. De belangrijkste boodschap hierbij is: als u iets verdachts ziet of hoort, bel dan direct 1-1-2.

Overvallen zijn een ernstig misdrijf met grote impact op de slachtoffers en getuigen. Daarom heeft de bestrijding ervan de hoogste prioriteit voor de politie, het openbaar ministerie en de gemeente. Naast de voorlichting aan ondernemers surveilleert de politie extra in de wijken waar afgelopen periode een overval op een tankstation, cafetaria en supermarkt en een gewelddadige beroving plaatsvonden. Bij deze misdrijven werd gebruik gemaakt van een wapen of een voorwerp dat daarop lijkt, een heftige ervaring voor de slachtoffers en getuigen.

Het rechercheonderzoek naar de drie overvallen en de beroving is nog in volle gang. Helaas heeft dit nog niet tot aanhouding van verdachten geleid. De afgelopen jaren zijn er in Drenthe gelukkig weinig overvallen geweest, en ook landelijk daalt het aantal overvallen. Dat willen de politie en gemeente graag zo houden. De extra inspanningen van de gemeente en politie zijn erop gericht dat het aantal overvallen in Assen laag blijft.

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

families uit Groningen en Spijkenisse met de schrik vrij bij Gieten

Reacties uitgeschakeld voor families uit Groningen en Spijkenisse met de schrik vrij bij Gieten

Tuinhuisje door brand verwoest in Assen (Video)

Reacties uitgeschakeld voor Tuinhuisje door brand verwoest in Assen (Video)

looddief opgepakt aan Stadhouderslaan in Assen

Reacties uitgeschakeld voor looddief opgepakt aan Stadhouderslaan in Assen

Brand in fietsenhok achter het CBR in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Brand in fietsenhok achter het CBR in Assen

Assenaar wint Groninger publieksprijs

Reacties uitgeschakeld voor Assenaar wint Groninger publieksprijs

Update:Opnieuw aanhoudingen verkeerspark Assen

Reacties uitgeschakeld voor Update:Opnieuw aanhoudingen verkeerspark Assen

Meer dan 1000 Repair Café’s

Reacties uitgeschakeld voor Meer dan 1000 Repair Café’s

Create AccountLog In Your Account