Radio de Buizerd wederom in actie voor de voedselbank Assen

Assen – Frank Posthumus en Nick ten Wolde van Radio De Buizerd houden dit jaar weer een inzamelactie van houdbare producten voor de voedselbank. Het is voor de derde keer dat het duo in actie komt voor de voedselbank in Assen. Vanaf 2009 tot en met 2013 hebben zij zich ingezet voor Stichting Cliniclowns Nederland. “We hopen dat het weer net zo’n succes wordt als de afgelopen twee jaren, het is en blijft schrijnend dat zoveel mensen afhankelijk zijn van de voedselbank”, laat ten Wolde weten.

Nederland telt momenteel meer dan 510 uitgiftepunten voor voedselpakketten. Ongeveer 9900 vrijwilligers zijn actief bij de voedselbanken verspreid over het land. Volgens een telling die eind 2014 werd gehouden deden wekelijks 94.000 mensen een beroep op een voedselverstrekking, en werden er ca. 1.9 miljoen voedselpakketten uitgeleverd aan 37.000 huishoudens. In Assen zijn 248 gezinnen afhankelijk van de wekelijkse uitgifte bij de voedselbank. “Het is toch prachtig om deze mensen iets extra’s te geven door een inzamelactie te houden. We willen daarom alle bedrijven en inwoners van Assen oproepen met ons mee te doen”, vervolgt de initiator, die streeft om meer dan 5.000 kilo voedsel binnen te halen met de actie.

“We zitten de komende weken, tot het slot van de actie op 9 tot en met 12 december, elke woensdag en vrijdag live op onze Facebook pagina waar mensen kunnen aangeven voedsel en eventueel geld te willen doneren. Met voedsel bedoelen we producten die lang houdbaar zijn zoals blikken, te denken valt aan vis in blik, vlees, knakworst, soep, groente, etc, etc, maar ook is er behoefte aan koffie”.

Al het geld wat binnen wordt gehaald met de actie is bestemt voor stichting Uppie-Zorg. “De stichting zorgt voor ouderen dat leiden aan eenzaamheid en daar zelf niet meer bovenop komen. Uppie-Zorg doet dit net even anders en maakt bijvoorbeeld een extra wandeling of drinken samen een kop koffie”, aldus ten Wolde.

Op de slotdag zal in kaart worden gebracht hoeveel geld en voedsel de actie heeft opgeleverd. “We zitten van 9 tot en met 12 december in “Ons Café” aan de Kerkstraat in Assen. Iedereen die wil doneren of ‘houdbaar’ voedsel wil komen brengen is welkom. We ‘streamen’ vanuit het café muziek op en houden iedereen via de internetradio www.radiodebuizerd.nl op de hoogte van onze actie. Tevens is er een dartmarathon waar iedereen, tegen een kleine donatie, mee kan doen. Op 12 december is de grote finale van Radio de Buizerd, dan hebben we zeven artiesten die belangeloos optreden.

In 2014 zei het duo om het in 2015 nog groter aan te gaan pakken maar hebben het één jaar opgeschoven. “We gaan aan de slag om in 2016 een ‘glazenhuis’ op het Koopmansplein te plaatsen om nog meer op te kunnen halen voor het goede doel. De eerste plannen zijn al gemaakt. Hiertoe hebben we een mooi team om ons heen en deze wil ik alvast heel hartelijk danken voor hun medewerking dit jaar. Joke en Nico van Ons Café, die hun locatie belangeloos beschikbaar stellen”, sluit ten Wolde af.

Wilt u geld doneren, houdbaar voedsel doneren of sponsor worden van Radio de Buizerd? Meer informatie? Bel dan met Frank Posthumus op telefoonnummer 06 – 25595409 of mail naar radiodebuizerd@hotmail.com. Een afhaal afspraak voor voedsel maken kan op woensdag- en vrijdagmorgen en middag van 9.00 uur t/m 12.00 uur en van 18.00 uur t/m 21.00 uur via de Facebook pagina van Radio de Buizerd (http://facebook.com/radiodebuizerd) .

 

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

GAMMA acing Day 6/7 AUG 2 dagen GRATIS genieten

Reacties uitgeschakeld voor GAMMA acing Day 6/7 AUG 2 dagen GRATIS genieten

Koningsnacht en Koningsdag 2018 in het centrum Assen

Reacties uitgeschakeld voor Koningsnacht en Koningsdag 2018 in het centrum Assen

Aanpassingen busvervoer tijdens 4-mijl van Groningen

Reacties uitgeschakeld voor Aanpassingen busvervoer tijdens 4-mijl van Groningen

Kids First COP goep en De Praatmaat Groep investeren samen in taalvaardigheden kinderen 

Reacties uitgeschakeld voor Kids First COP goep en De Praatmaat Groep investeren samen in taalvaardigheden kinderen 

43-jarige Assenaar in de boeien na inbraak aan de Kanaalstraat in Assen

Reacties uitgeschakeld voor 43-jarige Assenaar in de boeien na inbraak aan de Kanaalstraat in Assen

Hendrik Groen zoekt ouderenkoren voor voorstellibng

Reacties uitgeschakeld voor Hendrik Groen zoekt ouderenkoren voor voorstellibng

Koop een vogelvoertaart en steun Serious Request

Reacties uitgeschakeld voor Koop een vogelvoertaart en steun Serious Request

Create AccountLog In Your Account