Battle of the Nations sluit raceseizoen 2015 af

Assen – Het raceseizoen in Nederland werdt op 11 oktober afgesloten met een geheel nieuw evenement op het TT circuit in Assen: the Battle of the Nations.

Er is die dag van alles te doen. Belangrijk onderdeel van het programma is de slotrace van het Open Nederlandse Kampioenschap (ONK).

Maar er is meer. Of iemands voorkeur nu uit gaat naar Japanse, Italiaanse, Engelse of Duitse motoren, het is per land te vinden in een eigen fanzone. Met niet alleen motoren, merkenclubs en importeurs. Maar ook muziek en eten in stijl. Mensen die zich vooraf aanmelden kunnen zelf op het circuit rijden. Er is van alles te doen in de paddock. Een groot aantal café racers heeft zich inmiddels ook al aangemeld voor een eigen battle.

Het nieuwe evenement is opgezet rondom het ONK. De laatste races van dit jaar werden gehouden op 10 en 11 oktober op het TT Circuit Assen. Bovendien werdt in de klassen Supersport, Superbikes en Zijspannen ook gereden voor de BeneCup. Daarnaast hebben dan ook de FIM Europe Supermono, KTM RC390 Cup, NK Classics en Classics GP en de 3D Cup hun seizoen afgesloten in dit weekend.

De spreekwoordelijke ’battle’ op 11 oktober geen van start met deelname van vijf landen en combinaties van landen. Merkenclubs van motormerken uit Nederland-België, Italië, Duitsland-Oostenrijk, Japan en Engeland waren vertegenwoordigd. 11 oktober begon met een heuse parade van alle landen, op het circuit. De paddock staat van de activiteiten. Maar liefhebbers kunnen tussen de races door ook zelf rijden op het circuit. Simulatoren, contests, een sleuteldemo, rijden op een elektrische crossmotor, een bandenwisselwedstrijd en het loopfietsparcours voor de allerkleinsten op het kinderplein maken het af.

Er is was 11 oktober specifiek aandacht voor de jeugd met een heuse opstapdag. Met het oog op de toekomst van de racesport erg belangrijk. Iedereen die eens wil kijken of zelf eens wil rijden op een Minibike, NSF 100, Yamaha R125, een Moriwaki 250 of een KTM RC 390 ze waren van harte welkom op het TT circuit. De jongerenbaan ligt net buiten de paddock op de TT Junior Track. Hier geldt daarom dat de toegang ook voor ouders voor dit onderdeel gratis is.

De cafe racers organisatie in Nederland heeft het idee van het slotevenement stevig omarmd. Er is veel enthousiasme, wat resulteert in een groot aantal aanmeldingen voor de races. Iedereen die wel eens kennis wil maken met deze snelgroeiende tak van de motorsport kan zijn hart dus ophalen.

De fanzones zijn aangekleed in stijl. Er was van alles te doen, maar ook te eten en te drinken. Passend bij het desbetreffende land. Voor ieder wat wils dus. Ook qua muziek. De gehele dag is er een afwisselend programma met live muziek.

Foto’s A.Feijen © MoiAssen

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Op de N33 t.h.v Rolde verliest vrachtwagen glas

Reacties uitgeschakeld voor Op de N33 t.h.v Rolde verliest vrachtwagen glas

DNK zet publiek in de hoofdrol tijdens nieuw theaterseizoen

Reacties uitgeschakeld voor DNK zet publiek in de hoofdrol tijdens nieuw theaterseizoen

Vrachtwagen door gladheid van de weg op N34

Reacties uitgeschakeld voor Vrachtwagen door gladheid van de weg op N34

Brandstof speelt extra voorstellingen over het waargebeurde verhaal van een jonge Syrische vluchteling

Reacties uitgeschakeld voor Brandstof speelt extra voorstellingen over het waargebeurde verhaal van een jonge Syrische vluchteling

wederom vindt politie een grote hennepkwekerij op Peelerpark Assen (Update)

Reacties uitgeschakeld voor wederom vindt politie een grote hennepkwekerij op Peelerpark Assen (Update)

26-jarige man aangehouden na inbraak woning Oostermoer Assen

Reacties uitgeschakeld voor 26-jarige man aangehouden na inbraak woning Oostermoer Assen

Beroving van meisje aan de Vaart in Assen, Politie zoekt getuigen

Reacties uitgeschakeld voor Beroving van meisje aan de Vaart in Assen, Politie zoekt getuigen

Automobilist belandt in Drentsche Hoofdvaart Smilde

Reacties uitgeschakeld voor Automobilist belandt in Drentsche Hoofdvaart Smilde

Create AccountLog In Your Account