Nieuwe poli oogheelkunde feestelijk geopend in Wilhelmina Ziekenhuis Assen

Assen – De nieuwe polikliniek oogheelkunde van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen werd donderdagmiddag 8 oktober onder grote belangstelling feestelijk geopend.

Vooral voor de patiënten betekent de nieuwe poli een enorme verbetering: meer ruimte, meer comfort en minder lange wachttijden dankzij extra onderzoekskamers. Om dit patiëntenbelang te benadrukken was de voorzitter van de Cliëntenraad van het Wilhelmina Ziekenhuis, Monique Bodegom, gevraagd om de openingshandeling te verrichten.

“Namens de patiënten kan ik zeggen: de nieuwe oogpoli is práchtig! Wees vooral niet bang dat deze nieuwe ruimte té groot is: het aantal mensen dat een beroep moet doen op oogheelkunde zal de komende jaren alleen maar toenemen.” Na die woorden ging zij in een kunststof oogbol op zoek naar een sleutel, waarmee ze even later onder applaus de ‘laatste’ spreekkamerdeur opende.

Dubbel zo groot

De oogpoli is het afgelopen halfjaar gebouwd in een extra ziekenhuisvleugel en is tweemaal zo groot als de oude. Hiermee is de overvolle wachtkamer in een van de drukste gangen van het Wilhelmina Ziekenhuis voorgoed verleden tijd.

Van buiten oogt de oogpoli degelijk donkergroen, binnen is het een zee van licht, met veel wit en limoengroen. De comfortabele knalrode banken in de wachtruimte zorgen voor een speels contrast.

Visio, het expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, heeft advies gegeven over de kleurstelling en het lichtplan van de nieuwe polikliniek.
De oogpoli telt drie moderne werkkamers voor de oogartsen en vier extra spreekkamers voor de ondersteunende onderzoeken van de optometristen en de medisch assistentes

Foto’s : WZA

Reacties

Redactie

Create AccountLog In Your Account