VERNIEUWD KOLKENDE TAAL GRATIS TOEGANKELIJK

Assen – In Kolkende Taal, het programma dat Bibliotheek Assen maakt, gaan interessante gasten in gesprek met presentatrice Diana de Groot over hun werk en leven. Dit doen ze door te vertellen over de boeken die hun leven kleuren. Op zondag 1 november worden twee afleveringen gemaakt.

Vanaf dit seizoen is Kolkende Taal iedere maand met een nieuwe aflevering te zien via de website bibliotheekassen.nl en RTV Drenthe. Het programma heeft een nieuwe vormgeving gekregen. Bovendien is het studio-decor vernieuwd.

In samenwerking met RTV Drenthe is het programma gratis toegankelijk in de studio van Bibliotheek Assen. Gratis kaarten voor één of beide afleveringen bestellen via http://www.bibliotheekassen.nl/blog/post/946

Op zondag 1 november worden aflevering 15 en 16 opgenomen.

Aflevering 15:

Officier van Justitie – Mr. P.H.S. (Pieter) van Rest

Pieter van Rest is officier van justitie bij het Openbaar Ministerie en persofficier bij het OM Noord Nederland. Hij is op 17 november ook spreker bij Bibliotheek Assen op Derde Dinsdag over criminaliteit en veiligheid.

Singer/songwriter –  Arwin Warners

Arwin Warners werkt als zorg coördinator bij Accare. Samen met Robert Jan van Hoogdalem vormt hij het zangduo “Van Luie Kees”. Beiden maakten deel uit van de onlangs opgeheven nederpopband Asman.

Cultuurjournalist – Joep van Ruiten

Joep van Ruiten is cultuurjournalist voor het Dagblad van het Noorden, daarnaast beheert hij het weblog Woest en ledig, over kunst en cultuur in Drenthe en daarbuiten. Joep schreef één van de verhalen in de bundel die in november als onderdeel van de Nederland Leest campagne gratis wordt uitgegeven aan bibliotheekleden.

Oud-Assenaar en auteur Marcel Möring verzorgt weer een prikkelende column. Het duo Van Luie Kees treedt op en Jetze Dam gaat in een filmpje op bezoek bij DvhN verslaggever Rosa Timmer. Zij vertelt welke schrijver haar heeft betoverd.

Aflevering 16:

Schrijver, uitgever en journalist Bert  Natter:

Hij publiceerde diverse (jeugd)boeken en schreef Het Rijksmuseum Kookboek (2004). Zijn literaire debuut is de roman Begeerte heeft ons aangeraakt (2008). Hij bracht onlangs het boek Remington uit, dat goed ontvangen wordt.

Zanger, componist, tekstschrijver en gitarist Luc Oostra Luc Oostra is grondlegger en één van de leden van het Asser muziektrio Heeren Oud-Zuid. Hij zingt, speelt gitaar en houdt zich bezig met het uitzoeken van teksten en het componeren.

Journalist en presentator RTV Drenthe Marjan Koekoek Marjan is sinds dit jaar presentator van het radioprogramma RTV Drenthe in de ochtend. Hiervoor was zij eindredacteur en nieuwslezer bij de NOS en redacteur/verslaggever bij regionale bladen.

De Heeren Oud-Zuid treden op en in een filmpje gaat Jetze Dam op bezoek bij singer/songwriter Jason Staal. Oud-Assenaar en auteur Marcel Möring verzorgt weer zijn column.

Praktisch

Opnamedatum: 1 november 2015

Aflevering 15: 13.45 tot 15.00 uur Aflevering 16: 15.45 -17.00 uur

Gratis kaarten voor één of beide afleveringen zijn te bestellen via http://www.bibliotheekassen.nl/blog/post/946

 

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Ontmoeting dagen bij Stichting Siar

Reacties uitgeschakeld voor Ontmoeting dagen bij Stichting Siar

Historische schepen in centrum van Assen

Reacties uitgeschakeld voor Historische schepen in centrum van Assen

Busje van stuur autoverhuur word gebruikt als personen vervoer

Reacties uitgeschakeld voor Busje van stuur autoverhuur word gebruikt als personen vervoer

Dagblad van het Noorden brengt noodeditie uit

Reacties uitgeschakeld voor Dagblad van het Noorden brengt noodeditie uit

Inbraak in auto Balkenweg Assen

Reacties uitgeschakeld voor Inbraak in auto Balkenweg Assen

Zwart scooter gestolen in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Zwart scooter gestolen in Assen

Bartje Pimpen tijdens Bartjes verjaardag

Reacties uitgeschakeld voor Bartje Pimpen tijdens Bartjes verjaardag

Feestelijke presentatie waterstof bus en elektrische bus Drenthe en Groningen

Reacties uitgeschakeld voor Feestelijke presentatie waterstof bus en elektrische bus Drenthe en Groningen

Create AccountLog In Your Account