montage Blauwe Klap start bijna

Assen – In de week van 12 oktober start hoofdaannemer Van Hattum en Blankevoort met de montage van de brugonderdelen van de Blauwe Klap. De brug krijgt zo steeds meer haar vorm. Het plaatsen van de brugdelen gaat ongeveer twee weken duren.

Naar schatting wordt er om de dag een onderdeel geplaatst en afgemonteerd. Het werk begint met het plaatsen van de twee lichtblauwe torens, de hameistijlen.  Als de twee torens staan, kunnen de brugdekken worden geplaatst. Het monteren gebeurt op de bouwplaats met behulp van een kraan. Tijdens de opbouw van de brug kan het verkeer gewoon doorrijden.  Wel zijn er mogelijk enkele korte stremmingen tijdens de hijswerkzaamheden. Hiervoor worden verkeersregelaars ingezet.

Het dek bestaat uit vier delen, twee auto- en twee fietsdekken. Deze worden onafhankelijk van elkaar geplaatst. Aan beide zijden wordt het fietsdek met het autodek verbonden door middel van een balk. Op de hameistijl zit de balans welke bestaat uit twee elementen.  Aan de ene kant zit het contragewicht, aan de andere kant de arm die de dekken hijst.  Zodra de dekken zijn geplaatst kunnen de balansen op de hameistijlen worden bevestigd en gemonteerd aan de dekken. Deze montagewerkzaamheden worden als laatste verricht.

De bouw van de ‘Blauwe Klap’ is onderdeel van het FlorijnAs-project Blauwe As. Hiermee maakt Assen het Kanaal weer bevaarbaar. De Blauwe As krijgt 6 beweegbare bruggen en 2 sluizen. De nieuwe vaarroute gaat in 2017 open voor de recreatievaart.

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Auto van de weg aan Witterzomer in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Auto van de weg aan Witterzomer in Assen

Breakdance toonaangevend voorbeeld in succes sportprogramma

Reacties uitgeschakeld voor Breakdance toonaangevend voorbeeld in succes sportprogramma

Meeste nachtelijke inbraken tussen drie en vier uur

Reacties uitgeschakeld voor Meeste nachtelijke inbraken tussen drie en vier uur

GozeroProcent the PARTY summer edition

Reacties uitgeschakeld voor GozeroProcent the PARTY summer edition

Beleef de jaren negentig tijdens We Are 90s in Expo Assen

Reacties uitgeschakeld voor Beleef de jaren negentig tijdens We Are 90s in Expo Assen

Festival Zomerzinnen is méér dan alleen literatuur en muziek.

Reacties uitgeschakeld voor Festival Zomerzinnen is méér dan alleen literatuur en muziek.

Create AccountLog In Your Account