De Gouden Helm van Roden 2015

Roden – Zondag 20 september staat de Gouden Helm van Roden weer op het spel. Veertien onverschrokken grasbaanracers uit vijf landen binden met elkaar de strijd aan om het kleinood. De races tijdens de Rodermarkt feestweek zijn het jaarlijkse hoogtepunt op het Speed Centre in het Steenbergerveld.

De Gouden Helm van Roden kent een lange traditie. In de jaren ’60 was er al om het hoofddeksel gestreden. De strubbelingen in het recent verleden rondom het motorsportcentrum deden de races om de Gouden Helm geen goed. Vorig jaar werd de Gouden Helm na zes jaar weer uitgereikt. Toen nog binnen een race tellend voor het Nederlands kampioenschap. Dit jaar staat er weer een volwaardig internationaal veld aan het startlint.  Nu de harmonie op het motorsportcentrum is hersteld kan ook de Gouden Helm weer in oude glorie glanzen!

Het deelnemersveld voor de Gouden Helm-races wordt aangevoerd door clubrijder Mark Stiekema. Vrijwel het gehele seizoen was Stiekema door een handblessure uit de roulatie. Juist op tijd voor de races om de Gouden Helm is hij weer fit. Fit genoeg voor de eerste plaats? Tot de kanshebbers behoort ook de pas 16-jarige Romano Hummel uit Hoogkerk. Hij promoveerde dit seizoen tussentijds naar de internationale categorie. Hummel is een vaste klant tijdens de trainingsdagen op het Speed Centre. Zal hij die trainingsarbeid om kunnen zetten in een plaats op het erepodium?

Tegengas komt van gerenommeerde namen als de Tsjech Josef Franc en de Duitser Jörg Tebbe. Beiden hebben een nachtelijke reis voor de boeg om tijdig in Roden te arriveren. Zij starten namelijk op de voorgaande avond nog in het Franse Morizes tijdens de laatste GP van het seizoen. De Oosterburen Bernd Diener, Enrico Janoschka en Matthias Kröger brengen een schat aan ervaring mee naar Roden. Jonge honden als de Brit Rob Mear, de Duitser Kai Dorenkamp en de Fransman Richard de Biasi zullen willen bewijzen dat de toekomst aan hen behoort. Kortom voldoende ingrediënten voor een ouderwets spannende strijd om de Gouden Helm.

Natuurlijk ontbreken ook de zijspannen niet. Ze komen naar Roden in twee smaken. Zowel de 500cc als de 1000cc combinaties komen aan de start. Ook de talenten in de Special Nationaal en 125cc Specialklasse maken hun opwachting. De altijd spectaculaire Shorttrack klassen maken het programma compleet. De kans is groot dat in de ST1 en ST2 al kampioenen uit de bus rollen.

Het bestuur van de Stichting Motorsport Roden en de medewerkers op het Speed Centre Roden zullen er weer alles aan doen om de accommodatie er spik en span uit te laten zien, zodat de bezoeker zich thuis zal voelen. De races beginnen om 13.00uur. De weg naar het Speed Centre Roden zal vanuit de wijde omgeving met borden worden aangegeven. In de uw navigatiesysteem kunt u Amerika 26, 9342 TC Een invoeren.

Entreeprijzen: Volwassenen € 14,-, jeugd 12 t/m 15 jr € 7,-, kinderen tot 12 jr onder begeleiding gratis.

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Pinksterzondag 9 juni: Paddock Porsche op TT Circuit Assen

Reacties uitgeschakeld voor Pinksterzondag 9 juni: Paddock Porsche op TT Circuit Assen

Wasdroger vat vlam in Gieten

Reacties uitgeschakeld voor Wasdroger vat vlam in Gieten

Landelijke jeugdcompetitie Ultimate frisbee in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Landelijke jeugdcompetitie Ultimate frisbee in Assen

Zwemfestijn Kerstvakantie in Bonte Wever

Reacties uitgeschakeld voor Zwemfestijn Kerstvakantie in Bonte Wever

Mooie samenwerking Drenthe College en OBS De Heksenketel

Reacties uitgeschakeld voor Mooie samenwerking Drenthe College en OBS De Heksenketel

Hubo Vanderveen werkt samen met de brandwondenstichting

Reacties uitgeschakeld voor Hubo Vanderveen werkt samen met de brandwondenstichting

McDonald’s restaurants uit Drenthe gaan strijd aan tegen zwerfafval

Reacties uitgeschakeld voor McDonald’s restaurants uit Drenthe gaan strijd aan tegen zwerfafval

Zwaar ongeval bij Zwiggelte

Reacties uitgeschakeld voor Zwaar ongeval bij Zwiggelte

Racemotoren in het centrum van Assen

Reacties uitgeschakeld voor Racemotoren in het centrum van Assen

Onderzoek naar georganiseerde hennepteelt in Drenthe

Reacties uitgeschakeld voor Onderzoek naar georganiseerde hennepteelt in Drenthe

GozeroProcent the PARTY

Reacties uitgeschakeld voor GozeroProcent the PARTY

Create AccountLog In Your Account