2/4 oktober: Quartermile Dragraces en extra editie American Sunday op Airfield Drachten

Assen – In het weekend van 2 tot en met 4 oktober vindt er weer een editie plaats van de bekende Quartermile Pro Dragraces op het vliegveld in Drachten. Op zondag 4 oktober wordt het evenementn aangevuld met een editie van de American Sunday

De Quartermile Pro Dragraces vinden over een afstand van 402 meter (een kwart mijl) plaats met 2 voertuigen naast elkaar. Hier gaat het erom wie deze afstand het snelst af kan leggen. Men kan hier zowel met motoren als hele bijzondere auto’s snelheden bereiken tot 250-300 km p/uur.

U kunt hier kennis maken met tal van professionele race teams uit heel Europa die de dragrace sport op serieus niveau uitvoeren en vaak alle landen van Europa afreizen om op een goede baan te kunnen racen. Dit weekend kunt u race teams verwachten uit onder meer Engeland, Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Belgie en uiteraard Nederland. Er wordt door verschillende klassen deelgenomen met auto’s en motoren. De klassen variëren van junior dragbike’s en cars, straat legale auto’s en motoren, tot auto’s en motoren die je normaal gesproken alleen op TV ziet met dikke slicks, wheelie bars etc.

Zo keren onder andere de junior dragbikes uit de UK terug naar Drachten. Nadat zij in juli voor de 1e keer in de geschiedenis de oversteek hebben gemaakt om op Nederlandse bodem te gaan racen, rijden ze opnieuw op de dragstrip in Drachten.

Daarnaast zullen er een aantal deelnemers aanwezig zijn welke eerder dit seizoen op de grote Europese dragrace evenementen hun snelle tijden hebben laten zien. Te denken valt aan het team Race Antz uit Duitsland met hun hele snelle Chevrolet Belair die de ¼ mile af kan leggen in 7.4 sec met een eindsnelheid van 298 km p/u!

Tevens zullen er wederom een aantal super twin topgas motor rijders aanwezig zijn die deze laatste kans van het jaar aangrijpen om nog een paar runs te kunnen maken met hun snelle machines.

Naast deze diverse pro classes zullen er ook een aantal zeer snelle en spectaculaire streetlegal auto en motor racers te zien zijn in welke tijdens dit evenement de ESLA serie zullen rijden. Ook hier zijn deelnemers ingeschreven uit zowel binnen -als buitenland. Een van de deelnemers is Thomas Kirndörfer met zijn snelle VW golf uit Duitsland.

Kortom een gekleurd scala aan racers en teams welke naast het racen graag bereid zijn hun auto’s en motoren van dichtbij aan de bezoekers te laten zien, foto’s te laten maken en hun ervaringen te delen. Een laatste dragrace evenement op Nederlandse bodem welk u niet mag missen!

Naast drie dagen motorisch geweld op de dragstrip is het op zondag 4 oktober extra genieten met de American Sunday 

Dragrace Showdown

De deelnemers aan de Pro Dragraces zijn op enkele uitzonderen na eigenaren van auto’s en motoren van Amerikaanse makelij. Op deze zondag zijn een aantal demoblokken op de dragstrip vrijgemaakt voor zogenaamde amateur rijders. Eigenaren van muscle cars die enkele runs willen maken. Wie wordt American Sunday DragChamp 2015?

AutoGlym Show & Shine Contest

Ook in 2015 kun je getuige zijn van de strijd om de mooiste getunede auto tijdens de Autoglym Show & Shine Contest. Er zijn prijzen te winnen in verschillende categorieën en de eretitel “Best of Show”.

Bedrijvenstraat

Ook dit jaar zal je diverse performance-, tuning- en stylingspecialisten bij elkaar verzameld zien. De bedrijvenstraat is daarom ‘the place to be’ voor de laatste trends, interessante aanbiedingen en zeker ook voor waardevol advies van de specialisten.

Praktische informatie

Voor bezitters van Amerikaanse auto’s, trucks en motoren zijn er speciale toegangsprijzen. Met je eigen American ride heeft men gratis toegang voor de auto of motor en ook voor de bestuurder. Dit kan via internet worden aangevraagd, zolang er ruimte beschikbaar is op de showpaddocks.

Openingstijden

Vrijdag van 09.00 – 20.00

Zaterdag van 09.00 – 01.00 uur

Zondag van 09.00 – 18.00 uur Tickets

Het evenement start om 09.00 uur en eindigt om 18.00. Tickets kosten €20,- per persoon. In de voorverkoop heeft men een korting van €5,- en betaalt men slechts €15,-.

Kinderen tot 6 jaar hebben gratis toegang. Kinderen van 6 tot en met 14 jaar betalen €5, in de voorverkoop en €10,- ter plaatse-.

Parkeren kost €5,- en er zijn diverse mogelijkheden voor weekendkaarten en kamperen.

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Feestvierders gaan met elkaar op de vuist tijdens oktoberfeest in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Feestvierders gaan met elkaar op de vuist tijdens oktoberfeest in Assen

Politie houdt jonge Assenaren aan in verband met straatroof in de stad Assen

Reacties uitgeschakeld voor Politie houdt jonge Assenaren aan in verband met straatroof in de stad Assen

Themafilm ‘Naar Buiten!’ in april te zien in het Drents Archief

Reacties uitgeschakeld voor Themafilm ‘Naar Buiten!’ in april te zien in het Drents Archief

Boeing 747 voor het eerst op Eelde

Reacties uitgeschakeld voor Boeing 747 voor het eerst op Eelde

Vrouw komt om het leven bij woningbrand aan de Asserstraat in Norg

Reacties uitgeschakeld voor Vrouw komt om het leven bij woningbrand aan de Asserstraat in Norg

DTM autorace voor TT Circuit Assen, 19 – 21 juli 2019

Reacties uitgeschakeld voor DTM autorace voor TT Circuit Assen, 19 – 21 juli 2019

Peter R. de Vries doet een boekje open tijdens Derde Dinsdag

Reacties uitgeschakeld voor Peter R. de Vries doet een boekje open tijdens Derde Dinsdag

DAKAR in Drenthe’, 5 & 6 augustus – TT Circuit Assen

Reacties uitgeschakeld voor DAKAR in Drenthe’, 5 & 6 augustus – TT Circuit Assen

Bestuurder scooter opzettelijk aangereden in Assen-Oost

Reacties uitgeschakeld voor Bestuurder scooter opzettelijk aangereden in Assen-Oost

Create AccountLog In Your Account