Kom gezellig meefietsen met de Toer Fiets Club Kloosterveen

Assen – Op 19 september aanstaande vind er op het Vesteplein in Assen een evenement plaats waarbij de burgemeester Marco Out en ook profwielrenner Brian Kamstra (Team Novo Nordisk) aanwezig zullen zijn.

In feb. 2014 werd ik (en dus mijn gezin) getroffen door een hersenbloeding.

Na een operatie in het UMCG ziekenhuis in Groningen en een spannende drie weken bleek dat ik, door heel veel geluk, er geen lichamelijk letsel aan over heb gehouden. Ik zag dit gebeuren alleen wel als een “Wake up call”.

Ik rookte veel en sportte totaal niet. Had een drukke baan en was een rasechte workaholic.

Na een paar maanden de tijd te hebben genomen om te herstellen ben ik gaan fietsen. Ik ben veel gaan fietsen. Eerst op een geleende racefiets en heb er later zelf ook één aangeschaft. Tijdens de zomer van 2014 heb ik veel alleen gefietst maar besloot in augustus 2014 toch eens te proeven aan het rijden in een groep door een paar keer mee te gaan met een toer fiets vereniging in Assen. Dit beviel goed en al fietsend kwam ik in gesprek met iemand die traumatisch hersenletsel had door een val. Ik zelf heb ook hersenletsel opgelopen door mijn bloeding. Hierdoor hadden we veel gespreksstof en nadien bleek dat diegene bij mij in de wijk woonde. (Kloosterveen) We spraken steeds vaker af om te gaan fietsen.

Er sloten zich tijdens de winter steeds meer mensen aan en in januari van 2015 fietsten we met een groep van ongeveer 10 man.

In april van dit jaar besloot ik een oproep te plaatsen op Facebook om meer mensen de gelegenheid te geven om gezellig samen te fietsen. De reacties hierop waren overweldigend en de aanmeldingen bleven komen. Inmiddels zijn we een groep die in totaal 45-50 personen telt. Begin dit jaar hebben we een logo ontworpen en ook kleding. Deze is nu geleverd en wij gaan onszelf, de kleding en de sponsoren die dit mede mogelijk hebben gemaakt presenteren. Dit zal gedaan worden door o.a. de burgemeester van Assen Marco Out. Aansluitend geven wij belangstellenden de gelegenheid om mee te fietsen in een kennismakingsrit van 25 km. Hieraan zal naast de burgemeester ook Brian Kamstra aan mee doen. Wij hopen op een grote opkomst en de aanmeldingen voor dit evenement komen binnen.

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Elektrische fiets populair roofgoed in drenthe hoofdstad

Reacties uitgeschakeld voor Elektrische fiets populair roofgoed in drenthe hoofdstad

1 april 2017 – Sponsordag SV Hoogersmilde Handbal

Reacties uitgeschakeld voor 1 april 2017 – Sponsordag SV Hoogersmilde Handbal

TT-winnaars terug in de baan. Middelburg’s Sarome Yamaha en Streuers ‘Lucky Streuer’ zijspan

Reacties uitgeschakeld voor TT-winnaars terug in de baan. Middelburg’s Sarome Yamaha en Streuers ‘Lucky Streuer’ zijspan

Meerdere ongevallen met motoren tijdens TT 2016

Reacties uitgeschakeld voor Meerdere ongevallen met motoren tijdens TT 2016

Netwerkbijeenkomst sport en maatschappelijke functie in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Netwerkbijeenkomst sport en maatschappelijke functie in Assen

Auto botst tegen boom in Annen

Reacties uitgeschakeld voor Auto botst tegen boom in Annen

Energiecoöperatie duurzaam Assen daagt Assenaren uit

Reacties uitgeschakeld voor Energiecoöperatie duurzaam Assen daagt Assenaren uit

Create AccountLog In Your Account