EK Mini Bikes op de Junior Track in Assen (foto update)

Assen – Dit weekend werd er op de Junior Track bij het TT Circuit van Assen het EK Mini Bikes verreden. Tijdens het toernooi kwamen deelnemers aan de start in de klassen pocketbike (Junior A, Junior B en Open 50), de Honda NSF 100 en de Mini GP 50.

Collin Veijer uit Staphorst is bij de EK Minibikes wedstrijd (klasse junior B) in Italië drie keer op het podium geëindigd. En de spanning was dan ook hoog om hier op het ‘thuiscircuit’ ook goed in de punten te gaan rijden.

Het weer was het hele weekend bar en boos maar dat zorgde op de baan wel voor spectaculaire kwalificaties en races. Vandaag werden alle races aangemerkt als zogenaamde ‘Wetrace’ wat inhoud dat de races niet gestopt worden vanwege de regen. De teams moeten voor de start een keuze hebben gemaakt op welke banden ze zullen gaan starten.

Bij de junior A klassen ging de winst naar de italiaan Lorenzo Frasca met op de tweede plaats de Tsjech Jakub Gurecky en derde werd Cacey O’Gorman uit Engeland.

In de Junior B klasse ging de winst naar Andrea Natali uit Italië en op een uitstekende tweede plaats Collin Veijer, derde werd hier Emiliano Ercolani uit Italië.

Ook werd er gereden met de Honda NSF100 en hier ging de winst naar de Nederlander Loran Faber, tweede werd de Tsjech Ondrej Vostatek, de Duitser Till Benedikt Belczykowski finishte als derde.

Het Dutch open kampioenschap werd een overwinning voor Senna Middelkoop uit Gorinchem en Joey Oppersma uit Assen werd in deze race tweede gevolgd door Joey Hopman uit Veenendaal.

Tot slot werd er gereden in de senior open 50 klasse waarin ook de Nederlander Scott Deroue startte maar helaas voor hem liep het hele weekend  niet lekker met de machine. De Italiaan Michael Carbonera won deze race vandaag met op de tweede plek Jan Poropat en als derde finishte Diego Goretti.

Foto’s : A.Feijen © Moiassen.com

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Super last-minute mbo-studiekeuze online of op locatie bij Drenthe College

Reacties uitgeschakeld voor Super last-minute mbo-studiekeuze online of op locatie bij Drenthe College

Autobrand Rolderstraat in het centrum van Assen

Reacties uitgeschakeld voor Autobrand Rolderstraat in het centrum van Assen

Nepmails en vervalste bekeuringen

Reacties uitgeschakeld voor Nepmails en vervalste bekeuringen

Rondleiding langs de architectuurgeschiedenis van het Drents Archief: Van klooster tot archief – rijksbouwmeester Van Lokhorst

Reacties uitgeschakeld voor Rondleiding langs de architectuurgeschiedenis van het Drents Archief: Van klooster tot archief – rijksbouwmeester Van Lokhorst

Geld en elektronica gestolen bij twee inbraken in Assen Oost

Reacties uitgeschakeld voor Geld en elektronica gestolen bij twee inbraken in Assen Oost

Open dag MBO Alfa-college Assen donderdag 28 januari

Reacties uitgeschakeld voor Open dag MBO Alfa-college Assen donderdag 28 januari

Rijden onder invloed van alcohol in Assen: rijbewijs kwijt

Reacties uitgeschakeld voor Rijden onder invloed van alcohol in Assen: rijbewijs kwijt

Create AccountLog In Your Account