WK Gamma Racing Day 2015, 3 WK punten voor team Talens

Assen – Dit weekend was team Talens aanwezig op het TT-circuit van Assen. Voor ons was dit een extra speciaal evenement. Want dit weekend ging om een WK wedstrijd tijdens de Gamma Racing Day. Voor mij was dit mijn eerste race ervaring voor de WK en ook nog eens op het TT-circuit. Na een drukke voorbereiding stond team Talens klaar met de grote tent. Met een boel hulp was de tent mooi en gezellig ingericht. Team Ritzer stond dit weekend ook bij ons in de tent. Voor de tent stonden mooie spandoeken die onze plaats op de paddock erg liet opvallen.

Voor de trainingen stond er een druk programma op de planning. Zaterdag ochtend om 08:00 uur stond de vrije training gepland. Vervolgens om 09:25 en 10:25 stonden kwalificatie 1 en 2 op de planning. Voor de vrije training hadden we besproken met het team om voor en achter nieuwe banden in te rijden. Om dan snel tussen de sessies door te wisselen naar de set waar we op gingen trainen. Omdat we weinig tijd tussendoor hadden moest dit allemaal snel gebeuren.

In de vrije training hebben we rustig aan opgebouwd. Zodat ik de baan goed kon verkennen en we de banden rustig konden inrijden. Tijdens de sessie merkte ik nog een paar lastige punten op. We hebben 7 snelle ronden kunnen rijden in deze training. Na de training nog wat feedback gekregen wat erg nuttig was voor mij. Terug in de tent hebben we het span klaargemaakt en stonden we klaar voor kwalificatie 1.

Deze kwalificatie zijn we direct goed begonnen. Het tempo lag hoog en dit konden we de hele training goed volhouden. Na een ronde of 10 was de training voorbij. Op bepaalde plekken was het nog erg glad op de baan van het Truckstar festival het weekend ervoor. Met een tijd van 1.51,9 stonden we ruim gekwalificeerd binnen de kwalificatie limiet. Deze tijd resulteerde op een 17e plek van de 20 WK deelnemers. Zeker tevreden kwamen we terug in de pits. Met nog een half uur te gaan tot de 2e kwalificatie gingen we met ons allen hard aan de slag om het zijspan weer klaar te maken.

De 2e kwalificatie begonnen we ook gelijk weer goed. We hebben de hele tijd mooi constant de ronden gereden. Aangezien we nog op dezelfde banden reden als in kwalificatie 1 en het al de 3e training was hebben we de tijd niet meer aangescherpt. Ondanks dat stonden we nog steeds op de 17e plek getraind. Dit zou onze positie dus worden met de start van de race. Voor ons was dit een mooie startplek met uitzicht op een betere positie in de race.

De race

De race werd verreden op de zondag en we hadden helaas geen warm-up. Gelijk volle bak. We hadden nog wat kleine aanpassingen gedaan om iets meer grip op het voorwiel te creëren. Om 11.25 ging de race van start. Na de warm-up lap over het superdruk bezochte circuit stonden we klaar voor de start. De rode lampen gingen uit en we kwamen goed weg. We zaten er mooi bij in de eerste bocht. Na de eerste doorkomst zaten we achter de combinatie van Ouger. Hier hebben we een aantal rondes achteraan gereden. Ouger zakte iets in naarmate de race vorderde. Met een strakke actie stuurden we er in de GT-bocht voorbij. Gelijk konden we een gat slaan van een seconde. Voor ons was het leeg op de baan. Maar na nog een aantal ronden kwamen er al voorzichtig aan paar voorgangers in beeld. Een paar combinaties waren al uitgevallen waaronder ook WK leiders Tim Reeves en Gregory Cluze. Helaas waren Colin Nicholson Sr. en Ilse de Haas hard gecrasht. Zij lagen naast de baan voor de ramshoek. Twee ronden lang ging de race nog door maar er bleek medische assistentie nodig te zijn. De rode vlag kwam in de baan en de race was voorbij. Voor ons resulteerde dit in een supermooie 13e plaats! En dat betekent dat we 3 WK punten hebben binnengesleept. Team Streuer is in deze race als 1e geëindigd. En dat betekent dat team Streuer nu aan de leiding staat in de tussen stand voor het WK. nooit durven dromen op WK punten in mijn allereerste jaar met de zijspannen. En nu hebben we er 3 te pakken! Echt helemaal super. Verder wensen wij Colin Nicholson Sr. En Ilse de Haas heel veel beterschap. Ook wil ik namens team Talens alle mensen bedanken die ons dit weekend super geholpen hebben.

Ons volgende raceweekend zal ook weer plaatsvinden op het TT-circuit van Assen. Ditmaal tijdens de IDM-superbikes. Komend weekend is het al zover op 8, 9 en 10 augustus. Deze race telt mee voor het ONK waar we gaan proberen om onze 6e positie te verdedigen.

Ook willen we alle sponsoren bedanken die ons dit seizoen steunen!

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Woningbrand gemeld aan de Prins Bernhardstraat in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Woningbrand gemeld aan de Prins Bernhardstraat in Assen

Rondleiding door het Drents Archief langs een bijzonder geschilderd plafond

Reacties uitgeschakeld voor Rondleiding door het Drents Archief langs een bijzonder geschilderd plafond

StreetFit voetbaltoernooi bij Asser Boys

Reacties uitgeschakeld voor StreetFit voetbaltoernooi bij Asser Boys

Kop staart botsing bij Gasselte N378

Reacties uitgeschakeld voor Kop staart botsing bij Gasselte N378

Rob Kamphues en Robert Doornbos geven gas op de planken

Reacties uitgeschakeld voor Rob Kamphues en Robert Doornbos geven gas op de planken

Overvallers van apotheek Nobellaan(update Foto’s)

Reacties uitgeschakeld voor Overvallers van apotheek Nobellaan(update Foto’s)

Brand in Woning Annerveenschekanaal

Reacties uitgeschakeld voor Brand in Woning Annerveenschekanaal

TIJN DE VOS WINT ASSER FINALE VAN NATIONALE VOORLEESWEDSTRIJD

Reacties uitgeschakeld voor TIJN DE VOS WINT ASSER FINALE VAN NATIONALE VOORLEESWEDSTRIJD

Create AccountLog In Your Account