Rossi wint 85ste Dutch TT 2015

Assen – De Dutch TT 2015 die zaterdag onder enorme belangstelling werd verreden heeft de winnaar gekregen die het verdient. Het was publiekslieveling Valentino Rossi die uiteindelijk in de allerlaatste bocht de strijd in zijn voordeel besliste.

Hij boekte hiermee zijn 111e Grand Prix overwinning en vergrote het gat in het kampioenschap met teamgenoot Lorenzo, die derde werd, met negen punten. Marc Marquez probeerde in de Geert Timmer bocht nog voorbij te komen aan Rossi, raakte de Italiaan daarbij maar kon niet voorkomen dat Rossi door de grindbak rijdend als eerste de finish bereikte. De Spanjaard Marquez werd hierdoor tweede. Na Lorenzo op de derde plek kwamen achtereenvolgens Andrea Iannone, Pol Espargaro, Cal Crutchlow, Bradley Smith, Dani Pedrosa, Aleix Espargaro, Maverick Vinales, Danilo Petrucci en Andrea Dovizioso kort op elkaar over de streep. Hector Barbera en Jack Miller raakten elkaar al in de eerste ronde in de GT Bocht en kwamen ten val. Datzelfde gebeurde ook Stefan Bradl, Eugene Laverty en Alex De Angelis.

Moto3 overwinning voor Portugees Oliveira

De dag werd begonnen met een spectaculaire Moto3 race. De winst ging naar de Portugees Miguel Oliveira, de zestienjarige Fransman Fabio Quartararo werd tweede en de klassementsleider Danny Kent legde beslag op de derde plaats. Livio Loi van het Drentse RW Racing team reed een geweldige inhaalrace. Vanaf een 20e startplek reed de jonge Belg uiteindelijk naar de 13e plaats, wat hem opnieuw punten opleverde. Uiterst spectaculair was de wijze waarop de Niklas Ajo over de finishlijn kwam. Vlak voor de eindstreep moest de jonge Fin door het gras, werd uit het zadel geworpen maar wist zich nog aan zijn motor vast te klampen. Met twee benen glijdend op zijn knieën ontweek de KTM coureur ternauwernood nog enkele obstakels en kwam onder luid gejuich als zeventiende over de finish.

Moto2 winst opnieuw naar Johann Zarco

Bij de Moto2 was de strijd minder spannend dan in de andere klassen. De Fransman Johann Zarco wist relatief eenvoudig zijn derde overwinning van het zeizoen te behalen. De Spanjaard Tito Rabat, tweede in het kampioenschap, ging als tweede over de meet terwijl de populaire Brit Sam Lowes de derde plaats opeiste.

De race werd kort na de start stilgelegd nadat Luis Salom hard ten val was gekomen na een botsing met Marcel Schrötter en Anthony West. Het gevolg was een oliespoor wat echter vrij snel was opgeruimd. Salom bleek niet in staat de wedstrijd te vervolgen en werd naar het medisch centrum gebracht om zijn been te laten controleren. De Nederlander Jasper Iwema beleefde opnieuw een teleurstellende dag. Als 25e en laatste kwam de coureur uit Hooghalen over de finish.

Bendsneyder onverslaanbaar tijdens thuisrace

‘Bad Bo’ Bendsneyder heeft ook de tweede wedstrijd van de Red Bull Rookies weten te winnen. Was er vrijdag nog sprake van een spannende strijd die in de laatste meters werd beslist, zaterdag reed Bendsneyder weg bij de rest van het veld en kwam uiteindelijk met een voorsprong van bijna twee seconden over de streep. Grootste concurrent Di Giannantonio werd tweede, Gutierrez derde. Bo Bendsneyder heeft door zijn overwinning nu alle wedstrijden tot nu toe gewonnen en heeft in het kampioenschap nu een voorsprong van vierentwintig punten. Robert Schotman (tiende) en Walid Soppe (dertiende) reden een behoorlijke race maar kwamen ver achter de koploper over de streep.’

foto’s M. Buurs © Moiassen.com

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Automobilist gevlucht na ongeval in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Automobilist gevlucht na ongeval in Assen

De juiste Blik op Werk bij TerraStart

Reacties uitgeschakeld voor De juiste Blik op Werk bij TerraStart

Kinderdagverblijf Kids First Kloosterveen opent haar deuren

Reacties uitgeschakeld voor Kinderdagverblijf Kids First Kloosterveen opent haar deuren

Politie onderzoekt poging tot brandstichting van een woningbrand aan de Vaart NZ in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Politie onderzoekt poging tot brandstichting van een woningbrand aan de Vaart NZ in Assen

Asser Makelaar klaar voor de toekomst

Reacties uitgeschakeld voor Asser Makelaar klaar voor de toekomst

noordelijk international concours afgelast

Reacties uitgeschakeld voor noordelijk international concours afgelast

Auto in brand in de wijk Assen-Oost

Reacties uitgeschakeld voor Auto in brand in de wijk Assen-Oost

Het Raar maar waar Walhalla in Bibliotheek Assen

Reacties uitgeschakeld voor Het Raar maar waar Walhalla in Bibliotheek Assen

leave a comment

Create AccountLog In Your Account