Asser jeugd wil zich veilig voelen op TT-Festival in Assen

Assen – De Asser jeugd wil zich veilig voelen op het TT Festival. Dat is de meest opmerkelijke conclusie uit een onderzoek van de organisatie Jong Assen.

Ze willen meer politie, ook in burger, drones moeten een oogje in het zeil houden, en ‘er moet gewerkt worden aan de reputatie van de politie; agenten moeten meer gewaardeerd worden.’ Hoe dat laatste dan zou moeten gebeuren zeggen de jongeren er niet bij, dat moet nader worden onderzocht.

Onderzoek

De jeugd van Assen stak de koppen bij elkaar na het bepaald niet succesvolle TT-Festival van vorig jaar 2014. In het afgelopen jaar hebben ruim 1200 jongeren hun stem laten horen in een onderzoek dat deels online en deels via scholen is gehouden, en tijdens een openbaar debat. Het eindrapport werd donderdagavond door een delegatie van Jong Assen overhandigd aan wethouder Ruud Wiersema van de gemeente Assen, die eindverantwoordelijk is voor het TT Festival.

‘Eigenlijk kunnen we een deel van het rapport wel weggooien, omdat tijdens het komende TT-festival al enkele van onze wensen worden vervuld’, zei woordvoerder Dennis Klingenberg bij de overhandiging. Hij doelde daarmee op een concert van Mooi Wark, een wens van vele jongeren die dit jaar in vervulling gaat. Ook is er dit jaar een festival-app met het programma en andere info, wat ook een wens van velen was.

Gratis optredens

Toch blijft er nog wel wat te wensen over. Naast het veilige gevoel willen de jongeren graag veel verschillende muziekgenres, alle optredens gratis en alle podia in het centrum, zonder hekken. De kermis blijvend op het Veemarktterrein, motoren en bmx’en in het centrum en ze willen zelf eten en drinken mee kunnen nemen.

Wethouder Ruud Wiersema sprak grote waardering uit voor de actie van Jong Assen. ‘De TT is van ons allemaal, dus ook van de jeugd.’ Hij wil de jeugd de komende jaren bij het festival blijven betrekken. Wel gaf hij aan dat alle wensen ook financiële gevolgen hebben. ‘Ik ben allang blij dat we het dit jaar rond krijgen, mede dankzij steun van de provincie. En wat het eten en drinken betreft: we zijn in overleg met de horeca om normale prijzen te rekenen.’

Wethouder Ruud Wiersema noemde de sfeer op straat in aanloop naar het komende TT-Festival positief en dat beaamden de jongeren. Ze hopen via hun platform www.facebook.com/Jongassen op nog veel meer reacties tijdens en na het komende TT-Festival in Assen.
Foto: drenthejournaal.nl

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Kadetje Cultuur over een familiegeheim

Reacties uitgeschakeld voor Kadetje Cultuur over een familiegeheim

Weiersbrug tussen Nobellaan/ Weiersstraat Assen wordt afgesloten voor tests

Reacties uitgeschakeld voor Weiersbrug tussen Nobellaan/ Weiersstraat Assen wordt afgesloten voor tests

Tweede netwerk bijeenkomst voor werkzoekenden ‘JobIN Zaterdag Kracht’ in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Tweede netwerk bijeenkomst voor werkzoekenden ‘JobIN Zaterdag Kracht’ in Assen

Man uit Assen voor derde keer plaatsing naar de kliniek veelplegers

Reacties uitgeschakeld voor Man uit Assen voor derde keer plaatsing naar de kliniek veelplegers

Eenzijdig ongeval op A28 bij Beilen ( Update)

Reacties uitgeschakeld voor Eenzijdig ongeval op A28 bij Beilen ( Update)

Vele bekeuringen tijdens de TT-verkeerscontroles 2018

Reacties uitgeschakeld voor Vele bekeuringen tijdens de TT-verkeerscontroles 2018

Auto’s en woning doelwit van inbrekers in de wijk Kloosterveen Assen

Reacties uitgeschakeld voor Auto’s en woning doelwit van inbrekers in de wijk Kloosterveen Assen

leave a comment

Create AccountLog In Your Account