Badmintonclub in Assen bestaat 50 jaar

Assen- De Asser badmintonclub bestaat dit jaar 50 jaar. De Badminton Combinatie Assen viert dit om 5 september uitgebreid. Voor huidige leden en oud-leden is een lustrumtoernooi, zijn er spelactiviteiten en een feest.

De Badminton Combinatie Assen (BCA) is in 2012 ontstaan uit een fusie tussen de Asser clubs BC Assen en BC De Wouden. BC Assen is 50 jaar geleden opgericht, BC De Wouden 35 jaar terug. Door de fusie ontstond één van de grootste badmintonverenigingen van het noorden.

‘Belangrijk bij een vereniging is gezelligheid en het kweken van een hechte groep. Daar heeft de lustrumcommissie bij het samenstellen van het feestprogramma rekening mee gehouden. Het is gericht op elkaar ontmoeten, tijdens het toernooi en het feest’, zegt Nico Doorn van de lustrumcommissie.

Het waren vijftig jaar geleden Harm Dijkstra, Jan van der Voorde en Erik Appel die kwamen tot de oprichting van BC Bartje, de voorloper van BC Assen. Er werd getraind in een sportzaal van de kazerne. Dat bracht extra voorschriften met zich meer: leden waren verplicht om een pasje met foto en stempel bij zicht te dragen en er werd onder begeleiding naar de zalen gemarcheerd.

Na vijf jaar nam BC Assen intrek in De Timp. Vanaf dat moment nam de belangstelling voor badminton in Assen enorm toe. De groeiende interesse blijkt ook uit de komst van een tweede vereniging in de Drentse hoofdstad: in 1980 werd BC De Wouden opgericht.

Beide verenigingen zaten bij de ledenwerving in dezelfde vijver te vissen en er was sprake van overlappende speeltijden. In 2008 hebben de twee verenigingen voor het eerst gepraat over een fusie. Met resultaat. Op 12 april 2012 zag Badminton Combinatie Assen definitief het levenslicht.

‘Badminton Combinatie Assen is één grote sterke badmintonvereniging in Assen. De vereniging telt zo’n 275 leden. Omdat we vier speellocaties hebben en zes speeltijden, biedt dat veel mogelijkheden voor de leden’, zegt BCA-bestuurlid Jaap Bos.

Jaap Bos is blij dat de nieuwe vereniging goed draait en de financiële situatie gezond is. Dat biedt ruimte voor een mooi lustrumfeest. Huidige leden en oud-leden kunnen zich hiervoor op www.bcassen.nl tot 1 juli inschrijven.

Reacties

Redactie MoiAssen

comments

leave a comment

Create AccountLog In Your Account