Een aanpak die werkt

Werkzoekenden in Assen, Tynaarlo en Aa en Hunze krijgen de mogelijkheid hun eigen InnovatieBaan te creëren. Hiervoor tekende Werkplein Baanzicht een overeenkomst met de Stichting InnovatieBanen. Met het sluiten van dit partnerschap, geeft het Werkplein aan achter de stichting en haar aanpak van werkloosheid te staan.

Het doel van het partnerschap is zoveel mogelijk bijstandsgerechtigden en andere geïnteresseerde werkzoekenden via een InnovatieBanentraject aan het werk te helpen. Niet door hen te begeleiden naar bestaande vacatures, maar door hen te ondersteunen bij het creëren van hun eigen baan. Robin Slag van het Werkplein: “Wij verwachten dat wanneer een werkzoekende de mogelijkheid krijgt om zijn of haar eigen baan of zelfstandigheid te creëren, er kansen ontstaan die in eerste instantie niet zichtbaar zijn.”

Je eigen baan creëren

Bij een InnovatieBaan bied jij als werkzoekende je kennis, vaardigheden, netwerk, kwaliteiten en/of ideeën aan bij je ideale werkgever. Vanuit de overtuiging dat je van toegevoegde waarde kunt zijn en je in korte tijd onmisbaar kunt maken. Een ervaren en gecertificeerde loopbaancoach helpt je je aanbod scherp te krijgen om het zo te kunnen presenteren bij een potentiële werkgever. Als kandidaat sluit je met de werkgever vervolgens een overeenkomst af over een te behalen doel. Je creëert zo ruimte voor het bedrijf om je een reguliere baan of opdracht aan te kunnen bieden.

De stichting ziet erop toe dat er geen sprake is van verdringing, maar dat er ook echt een ‘nieuwe’ baan wordt gecreëerd. Omdat er bijvoorbeeld werkprocessen (of activiteiten) uitgevoerd en ontwikkeld worden die anders op de plank blijven liggen of door bij te dragen aan innovatie wanneer een bedrijf er op dat moment de middelen niet voor heeft. Tegelijkertijd vinden gemotiveerde en getalenteerde mensen – met verschillende opleidingsniveaus en achtergronden – werk bij een bedrijf waar zij echt op hun plek zitten.

Bijeenkomst in Assen

Meer weten over wat InnovatieBanen voor jou kan betekenen? Meld je dan nu aan op www.innovatiebanen.nl voor de voorlichtingsbijeenkomst op donderdag 2 juli om 13.00 uur in Pand 17 in Assen. Bij vragen kun je contact opnemen via info@innovatiebanen.nl of 010-3031301. Het team van Stichting InnovatieBanen kijkt er naar uit om de mogelijkheden en kansen van InnovatieBanen toe te lichten aan alle werkzoekenden en andere geïnteresseerden in de regio.

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Politie zoekt twee jonge na woninginbraak Assen

Reacties uitgeschakeld voor Politie zoekt twee jonge na woninginbraak Assen

BMW in de sloot aan de Balkenweg in Assen

Reacties uitgeschakeld voor BMW in de sloot aan de Balkenweg in Assen

Workshop “vier inzichten over trainerschap”

Reacties uitgeschakeld voor Workshop “vier inzichten over trainerschap”

Beurs Bouwplan gaat online

Reacties uitgeschakeld voor Beurs Bouwplan gaat online

2e HANDSBOEKVERKOOP TEN GUNSTE VAN VOEDSELBANK

Reacties uitgeschakeld voor 2e HANDSBOEKVERKOOP TEN GUNSTE VAN VOEDSELBANK

Wilgentunnel bouwen in duurzaamheidscentrum Assen

Reacties uitgeschakeld voor Wilgentunnel bouwen in duurzaamheidscentrum Assen

Kindcentrum De Kloostertuin opent nieuw gebouw in Kloosterveen

Reacties uitgeschakeld voor Kindcentrum De Kloostertuin opent nieuw gebouw in Kloosterveen

THEBAGSTORE deelt paaseitjes uit!

Reacties uitgeschakeld voor THEBAGSTORE deelt paaseitjes uit!

Het KNMI code oranje af vanwege ijzel

Reacties uitgeschakeld voor Het KNMI code oranje af vanwege ijzel

leave a comment

Create AccountLog In Your Account