KNZB Waarderingsprijs voor G-zwemmen AQUA68

Assen – Zwem- en polovereniging Aqua’68 heeft de KNZB waarderingsprijs ontvangen voor hun inspanningen het zwemmen voor mensen met een beperking mogelijk te maken. Sinds enige tijd heeft Aqua’68 een aparte sectie G-zwemmen binnen hun vereniging . Ze bieden ze mensen met een beperking de gelegenheid watervrij te worden, op een plezierige en recreatieve manier te leren zwemmen, te oefenen voor een KNZB-diploma of mee te doen aan aquajogging of aan wedstrijden. Hier wordt ook volop en met veel enthousiasme gebruik van gemaakt. Wekelijks zijn er ruim 20 zwemmers met een beperking die gebruik maken van deze faciliteit.

De trainers Frans Thomas en Willem van Eeks van AQUA’68 ontvingen uit handen van de voorzitter  dhr. Yme Waterlander van de KNZB regio Noord deze waarderingsprijs. Ook zijn er vele andere vrijwilligers actief bij dit onderdeel van de zwemvereniging. Dit is nodig omdat sommige mensen extra begeleiding vragen vanuit hun beperking. Aqua’68 heeft speciaal voor de begeleiding van deze doelgroep een aantal medewerkers opgeleid.

De prijs werd afgelopen dinsdag uitgereikt tijdens het trainingsmoment van de afdeling G-zwemmen. Dhr. Waterlander noemde het initiatief van AQUA’68 een voorbeeld voor alle zwemverenigingen,. AQUA’68 heeft niet voor niets in haar  openingswoord op de site staan “de zwemsport is er voor iedereen en voor elk wat wils” en geeft daar ook daadwerkelijk invulling aan, aldus de heer Waterlander.

Aqua’68 is een bloeiende zwem- en waterpolovereniging met vijf secties, te weten opleidingen, waterpolo, wedstrijdzwemmen, trimzwemmen en g-zwemmen. Er zijn ruim 350 leden en de activiteiten vinden plaats in ‘De Bonte Wever’ in Assen. Zie op www.aqua68.nl

Op de foto v.l.n.r.   Merk van der Meulen(voorzitter AQUA’68), Willem van Eeks en Frans Thomas (initiatiefnemers), Yme Waterlander (voorzitter KNZB regio Noord), Gea Timmer ( sectiehoofd G-zwemmen)

 

Voor meer informatie:

Merk van der Meulen, voorzitter Aqua ’68, telefoon 06-53165032 of m.vandermeulen@planet.nl

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Ontdek passie voor boksen

Reacties uitgeschakeld voor Ontdek passie voor boksen

Lustrumconcert van het Drents Senioren Orkest en Jans Polling

Reacties uitgeschakeld voor Lustrumconcert van het Drents Senioren Orkest en Jans Polling

aanrijding op N34 tussen Gieten en Gasselte

Reacties uitgeschakeld voor aanrijding op N34 tussen Gieten en Gasselte

MVO Conferentie ‘Op weg naar de nieuwe economie’

Reacties uitgeschakeld voor MVO Conferentie ‘Op weg naar de nieuwe economie’

De Beach week komt er weer aan!

Reacties uitgeschakeld voor De Beach week komt er weer aan!

Assen kleurt oranje als protest tegen vrouwengeweld

Reacties uitgeschakeld voor Assen kleurt oranje als protest tegen vrouwengeweld

Coevorden stelt een activiteiten coördinator aan

Reacties uitgeschakeld voor Coevorden stelt een activiteiten coördinator aan

leave a comment

Create AccountLog In Your Account