BOEKENPRET SHOOLJAAR FEESTELIJK AFGESLOTEN IN BIBLIOTHEEK ASSEN

Assen – Donderdag 11 en vrijdag 12 juni werd het Boekenpret-schooljaar op feestelijke wijze afgesloten in Bibliotheek Assen in De Nieuwe Kolk. Figurentheater Ennadien was uitgenodigd in de bibliotheek en zorgde met de voorstelling Muizethuis voor een passende afsluiting. Peuters, ouders en grootouders waren hierbij aanwezig en genoten van de voorstelling gebaseerd op het populaire kleuterboek ‘Kleine muis zoekt een huis’.

Figurentheater Ennadien verzorgde donderdag 11 en vrijdag 12 juni de feestelijke afsluiting van het Boekenpret-schooljaar met de voorstelling Muizethuis in Bibliotheek Assen. De peuters zaten met open mond te kijken en te genieten en sommige jonge toeschouwers reageerden spontaan op het verhaal. Ook de ouders en grootouders leefden mee met het verrassende verhaal, welke gebaseerd is op het populaire kleuterboek ‘Kleine muis zoekt een huis’.

Vijf Asser speelzalen doen al jaren met groot plezier mee aan het programma Boekenpret. Binnen dit programma ontdekken jonge kinderen en hun ouders dat er veel plezier te beleven valt aan voorlezen. De taalontwikkeling wordt gestimuleerd, waardoor de kinderen gemakkelijker leren lezen en zich kunnen ontwikkelen tot goede lezers. Op de vijf speelzalen wordt wekelijks een boekenuitleen georganiseerd. De speelzalen beschikken over een ruime en aantrekkelijke collectie boeken van de bibliotheek.

In de zomervakantie kunnen de kinderen met hun ouders terecht in Bibliotheek Assen om nieuwe boekjes te lenen. Kijk voor de openingstijden van de bibliotheek op www.bibliotheekassen.nl.

 

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Voorleesontbijt met 17 andere prominente inwoners van Drenthe

Reacties uitgeschakeld voor Voorleesontbijt met 17 andere prominente inwoners van Drenthe

Lente bij Repair Café Assen

Reacties uitgeschakeld voor Lente bij Repair Café Assen

Brandstoflekkage bij Total Tankstation in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Brandstoflekkage bij Total Tankstation in Assen

Personeelstekort bij ggz

Reacties uitgeschakeld voor Personeelstekort bij ggz

Drentse huishoudens laten 383 euro liggen bij energiecontract

Reacties uitgeschakeld voor Drentse huishoudens laten 383 euro liggen bij energiecontract

De Uitloper: Nieuwe cultuuragenda voor Assen

Reacties uitgeschakeld voor De Uitloper: Nieuwe cultuuragenda voor Assen

montage Blauwe Klap start bijna

Reacties uitgeschakeld voor montage Blauwe Klap start bijna

Met zijn tweeën aan tafel voor de prijs van één Resto VanHarte Assen introduceert de Kom Erbij dinerbon

Reacties uitgeschakeld voor Met zijn tweeën aan tafel voor de prijs van één Resto VanHarte Assen introduceert de Kom Erbij dinerbon

leave a comment

Create AccountLog In Your Account