Grote brand verwoest Kruidvat in Zuidlaren

Zuidlaren – Vrijdagavond trok er een heftig buienfront over Drenthe. Diverse blikseminslagen zorgde voor alarmeringen voor de brandweer.

In Zuidlaren sloeg de bliksem in het dak van de lokale Kruidvat aan de Stationsweg. Hierdoor ontstond brand in het dak. Om 21.33 uur werd de brandweer van Zuidlaren gealarmeerd voor een woningbrand aan de Stationsweg. Enkele ogenblikken later werd ook de hoogwerker uit de stad Groningen gealarmeerd om te assisteren.

Al snel werd duidelijk dat het een uitslaande dakbrand betrof waardoor er opgeschaald werd naar middelbrand. De brandweerkorpsen probeerden om vanaf verschillende zijdes de brand te bestrijden. De brand wist zich echter snel te ontwikkelen waardoor de brandweer extra assistentie nodig had. Hiervoor werd vervolgens opgeschaald naar grote brand.

Terwijl de brand woedde waren er diverse explosies hoorbaar. De brand breidde zich uit naar de begane grond waardoor ook in de winkelruimte diverse explosies waarneembaar waren. Naar alle waarschijnlijkheid ging het hierbij om deodorant en haarlak bussen. Het aanwezige publiek werd door de politie verzocht iets meer afstand te nemen.

De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar de naastgelegen panden. In de bovenwoning van de winkel was een kat aanwezig ten tijde van de brand. De brandweer heeft geprobeerd deze uit de woning te krijgen maar de kat liet zich niet vangen. Hoe de kat het er vanaf heeft gebracht is niet bekend.

Foto’s © Moiassen.com / Compact media

Reacties

Redactie MoiAssen

comments

leave a comment

Create AccountLog In Your Account